'Miljoeneninjectie moet NEC 'stabiele Eredivisionist' maken'

22 mei 2021, 10:21

NEC staat een mooie toekomst te wachten. Dat is althans het geschetste beeld van Marcel Boekhoorn, die de regie bij de club overneemt. De miljardair wil er met een miljoeneninjectie voor zorgen dat NEC een 'serieuze Eredivisionist' wordt.

Boekhoorn, onder meer eigenaar van Ouwehands Dierenpark, is geen onbekende van de club. Al jaren dicht hij elk seizoen de gaten in de begroting van NEC en betaalt hij onder meer de afkoopsommen bij ontslagen. 'Al met al heeft de ondernemer in twintig jaar zo zeker 25 miljoen euro in de club gestoken', schreef De Gelderlander, dat zaterdagochtend met het nieuws kwam. Ook over een machtsovername wordt al jaren gespeculeerd. "Nu stapt Boekhoorn ook echt in", vertelde Leen Looijen, lid van de Raad van Commissarissen van NEC. "Dat is een heel goede zaak voor de club."

Volgens De Gelderlander is er geen sprake van een overname. De reden daarvoor is dat het juridisch gecompliceerd ligt. Ook zou Boekhoorn zelf die ambite niet hebben. "Marcel vindt dat een voetbalclub het eigendom moet zijn van de fans, de mensen die van de club houden", vertelde een anonieme bron aan de regionale krant. "Hij wil de club helpen, de structuur verbeteren en zorgen dat NEC financieel weer gezond wordt. Dat doet hij uit liefde voor de club."

Boekhoorn wil 'bewuste en structurele investeringen' in de club doen. 'Het betreft dan meteen miljoenen euro's, want die zijn nodig om in de top van het Nederlandse voetbal stand te houden. De aankoop van stadion de Goffert staat, tot dusver, niet direct op de rol.' Looijen vertelde dat het proces om middels investeringen van Boekhoorn NEC weer een stabiele Eredivisionist te maken, al langere tijd loopt. Onder meer het aanstellen van Ted van Leeuwen als technisch directeur en Fred Rutten als 'vertrouwenspersoon' (Rutten wilde geen officiële functie), maakten daar onderdeel van uit.

Helemaal rond is de deal overigens nog niet. "Volgens mij onderhandelt Marcel nog met de gemeente Nijmegen en de Belastingdienst over een aantal belangrijke financiële zaken, want de club staat er zeer beroerd voor. Pas als ze daar uitkomen, stapt hij in", vertelden bronnen aan De Gelderlander. Wanneer de deal doorgaat worden aandeelhouders van de club ondergebracht in een stichting en zal de Raad van Commissarissen uit minder leden gaan bestaan. Zo komt de macht meer bij Boekhoorn te liggen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen