Lewandowski schrijft Bundesliga-historie met goal 41

22 mei 2021, 17:28

Robert Lewandowski heeft zaterdagmiddag Bundesliga-geschiedenis geschreven. Het vijftig jaar oude record van Gerd Müller, die veertig treffers in één seizoen maakte, werd op de laatste speeldag verbroken. Tegen FC Augsburg schoot Lewandowski zijn 41e van het huidige seizoen binnen. Het leverde Bayern München een 5-2 overwinning op.

Vorige week evenaarde Lewandowski het record door een strafschop te benutten tegen SC Freiburg: zijn veertigste van het seizoen 2020/21. In dezelfde wedstrijd miste de Pool echter ook een enorme kans en dus was de wedstrijd tegen FC Augsburg een week later zijn laatste kans om het record uit de boeken te schieten. Dat duurde wel even: Bayern München ging met een voorsprong van liefst 4-0 de rust in, maar de topscorer zelf scoorde nog niet.

Vlak voor het laatste fluitsignaal was het alsnog raak. Leroy Sané nam in minuut negentig het doel onder vuur, maar de keeper van Augsburg bracht redding. Vanuit de rebound sloeg Lewandowski uiteindelijk alsnog toe. Eerder had Jeffrey Gouweleeuw de score met een eigen goal geopend. Ook Serge Gnabry, Kingsley Coman en Joshua Kimmich sloegen toe.

Het record is de bekroning van een ongekend seizoen voor Lewandowski, die bovendien nog eens vijf wedstrijden miste en dus slechts 29 wedstrijden nodig had om aan de 41 goals te komen. In slechts vier wedstrijden scoorde hij niet. Lewandowski maakte hattricks tegen Eintracht Frankfurt (5-0), Borussia Dortmund (4-2), VfB Stuttgart (4-0) en Borussia Mönchengladbach (6-0) en scoorde zelfs vier keer in één wedstrijd tegen Hertha BSC (4-3).