Lewandowski over krankzinnig record: "Dit is historisch"

22 mei 2021, 20:51

Robert Lewandowski schreef zaterdagmiddag op de slotdag van de Bundesliga ene krankzinnig record op zijn naam. Met zijn 41ste competitietreffer troefde hij Gerd Müller af als all-time topscorer in een Bundesliga-seizoen. De Poolse aanvalsleider schoot zichzelf met de late 5-2 tegen FC Augsburg in de recordboeken.

Na afloop kon de spits zijn geluk niet op. "Ik heb er gewoon geen woorden voor", aldus de dolblije spits na afloop in gesprek met de Duitse pers. Lewandowski kreeg voldoende kansen op zijn historische goal, maar moest uiteindelijk tot de blessuretijd wachten. De spits sloeg toe uit de rebound. "Ik heb negentig minuten lang geprobeerd te scoren, het lukte pas op het eind. Ik ben heel gelukkig en trots."

Kort voor tijd leek hij zich te moeten neerleggen bij een doelpuntloos einde van het seizoen. "Ik was erg teleurgesteld en vroeg mezelf af waarom het me niet lukte. Gelukkig scoorde ik alsnog. Ik ben mijn team enorm dankbaar, zonder hen was het me niet gelukt. Het is een bijzonder moment, historsich. Ik kan het nog niet helemaal plaatsen, maar ik ben dolblij."

Lewandowski veroverde met zijn 41 goals voor de vierde keer op rij de Duitse topscorerstitel. Daarmee leverde hij een aanzienlijke bijdrage aan de negende landstitel op rij voor Bayern. De voorsprong op nummer twee RB Leipzig bedraagt liefst dertien punten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen