Simeone geniet van titel: "Ik wist dat we door konden groeien"

22 mei 2021, 22:58

Diego Simeone leidde Atlético Madrid zaterdagavond naar de elfde landstitel in de clubgeschiedenis. De Argentijnse oefenmeester kroonde zich na een 1-2 overwinning op Real Valladolid voor de tweede keer in zijn loopbaan als coach tot Spaans kampioen. Na afloop van de wedstrijd kon Simeone zijn geluk niet op.

"Ik ben blij voor heel veel mensen", aldus Simeone voor de camera van de Spaanse televisie. "Dat Atlético kampioen mag worden in zo'n apart jaar, waarin zo veel mensen zijn overleden door het coronavirus, is echt bijzonder. De wereld zit in een trieste situatie en hopelijk kunnen wij op deze manier een hoop mensen blij maken. Het was een zwaar jaar, zoals de geschiedenis van deze club ook moeilijk is geweest", aldus de succescoach. Hij eindigt het seizoen met twee er punten voorsprong op voornaamste concurrent Real Madrid.

Enkele jaren geleden werd Simeone in verband gebracht met een overstap naar een andere club. Waarom hij besloot te blijven? "Nou, omdat ik een man met een stenen hoofd ben. Ik ben koppig. Ik wist zeker dat deze club nog door kon groeien, en ik heb gelijk gekregen. Met alles wat er gebeurd is, is dit een van de mooiste jaren om kampioen te worden."

Atlético Madrid was maandenlang oppermachtig op weg naar de titel, maar leek het in de laatste weken van het seizoen alsnog weg te geven. De Madrilenen herstelden zich echter net op tijd en wisten daarmee achtervolgers Real Madrid en FC Barcelona achter zich te houden.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen