Klopp haalt uit: "Met blessures had City ook nooit titel gepakt"

22 mei 2021, 23:00

Jürgen Klopp baalt nog altijd flink dat zijn Liverpool er niet in is geslaagd de Engelse landstitel te prolongeren. De topclub bezet momenteel de vierde plaats in de Premier League en moet op de slotdag nog vrezen dat het naast deelname aan de Champions League grijpt. Volgens Klopp was het in een normaal seizoen nooit zo ver gekomen.

De Duitser moet het al maanden stellen zonder verdedigingsleider Virgil van Dijk, terwijl ook collega-achterhoedespelers Joe Gomez en Joël Matip al maanden geblesseerd toekijken. Ook spelers als Jordan Henderson staat al langer aan de kant. "Met al die blessures was het voor ons gewoon niet mogelijk om kampioen te worden", aldus de Duitser op de voorbereidende persconferentie. "We hebben gewoon geen kans gehad."

Hij zag dat City wél fit bleef. "Hoe goed ze ook zijn, ook zij waren nooit kampioen geworden als ze drie centrale verdedigers hadden moeten missen. Wij hebben geprobeerd er het beste van te maken. Ik denk dat we ons de laatste weken goed hebben teruggevochten", doelt hij op de vierde plaats die Liverpool momenteel in handen heeft.

Liverpool heeft momenteel evenveel punten als nummer vijf Leicester City, maar beschikt over een beter doelsaldo. Een overwinning op Crystal Palace is in de laatste speelronde van het seizoen normaliter genoeg. Leicester neemt het op tegen Tottenham Hotspur. Ook nummer drie Chelsea moet nog vrezen voor een Champions League-loos seizoen. De voorsprong op Liverpool en Leicester bedraagt slechts één punt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen