Locadia geeft teken van leven en bezorgt Stam eerste zege

22 mei 2021, 23:52

FC Cincinnati heeft de eerste drie punten van het nieuwe seizoen bijgeschreven. De ploeg van Jaap Stam deed daarmee na vijf speelronden eindelijk afstand van de vijfde plaats in de Major League Soccer. Het was Jürgen Locadia die een flinke bijdrage leverde aan de overwinning op Montréal.

De spits trok na zeventig minuten de stand gelijk, nadat Montréal op voorsprong was gekomen. De 27-jarige aanvaller maakte daarmee een einde aan een periode van liefst 447 dagen zonder doelpunt. Het was Gustavo Vallecilla die Stam vier minuten voor tijd aan de overwinning hielp. Cincinnati steeg daarmee naar de dertiende plaats in de competitie.

Locadia, die doorbrak bij PSV en daar een miljoenentransfer naar Premier League-club Brighton & Hove Albion verdiende, kwam als invaller binnen de lijnen. Ex-Eredivisionisten Kamohelo Mokotjo (Feyenoord en PEC Zwolle) en Przemyslaw Tyton (Roda JC en PSV). Kenneth Vermeer had een basisplaats bij de ploeg van Stam, terwijl Maikel van der Werff ontbrak wegens een blessure.

Jaap Stam werd in mei 2020 aangesteld bij Cincinnati. In zijn eerste jaar kon hij zijn ploeg niet behoeden voor de laatste plaats. Ook dit seizoen lijkt de ploeg van Stam in de onderste regionen van de MLS te blijven bungelen. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen