NEC hoopt dat NAC-fans gaan fluiten: "Dat kan nooit kwaad"

23 mei 2021, 10:57

NEC had tegen Roda JC in de halve finale het voordeel dat de eigen supporters op de tribune zaten en zondag is dat voordeel in de finale voor NAC Breda, dat dan de thuisspelende ploeg is. Rens van Eijden tilt echter niet te zwaar aan dat feit.

De aanvoerder van NEC is blij dat er überhaupt supporters aanwezig zijn. "We hebben zelf het voordeel gehad afgelopen week, nu ligt dat bij NAC. Maar ik ben blij dat er mensen zijn, al heb ik liefst onze eigen mensen. Maar als ze gaan fluiten, kan het nooit kwaad", zegt hij tegen Omroep Gelderland.

Bij NAC is er hoop op een goede afloop door het uitschakelen van FC Emmen, terwijl NEC zich juist sterk voelt door twee overtuigende overwinningen in de vorige rondes. "Het vertrouwen is groot bij ons. We hebben twee goeie wedstrijden gespeeld. Al biedt dat helaas geen garantie voor de volgende wedstrijd", weet Van Eijden. "Maar we weten wat onze kwaliteiten zijn en daar gaan we morgen weer op vertrouwen. Gedurende de competitie hebben we periodes gehad waarin we hele goede wedstrijden hebben gespeeld, ook afgewisseld met mindere. Maar nu staat het hartstikke goed en daar ben ik tevreden mee. We kunnen na negentig minuten promoveren. Daar hebben we hard voor gewerkt en naartoe geleefd met z'n allen."

Ook trainer Rogier Meijer weet dat promotie heel dichtbij, maar tegelijkertijd ook erg ver weg is. "Je bent één wedstrijd verwijderd van promotie. We focussen op de wedstrijd en wat er daarna gebeurt, zien we dan wel. Wij blijven rustig. Dat is tot nu toe heel goed gelukt. De spelers krijgen echt wel wat mee, maar als we hier trainen in het stadion, is het heel rustig en zijn we bezig met die wedstrijd tegen NAC", vertelt de trainer. "Het zal een speciale dag worden. We moeten er ook van genieten, want zo vaak speel je dit soort wedstrijden niet."

Lees ook: Steijn: "Alle ingrediënten om het thuis af te maken"

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen