Neemt Berghuis afscheid? "Speelde niet door mijn hoofd"

23 mei 2021, 16:22

Voor veel spelers en ook voor veel Feyenoorders op de bank, onder wie Dick Advocaat, was het thuisduel met FC Utrecht het laatste kunstje in Rotterdamse dienst. Of de 2-0 overwinning op FC Utrecht ook het laatste wapenfeit was van aanvoerder Steven Berghuis, wilde hij niet zeggen.

"Dat speelde geen moment in mijn hoofd. Ik lig nog een jaar vast", zei hij tegen RTV Rijnmond. Berghuis genoot ervan om na de wedstrijd met zijn familie en de fans samen te kunnen zijn. "We hebben echt een heel leuke groep waar de vrouwen ook goed met elkaar omgaan, die er in deze tijd het beste van proberen te maken. Het zijn dankbare momenten, dat je het samen zo even kan beleven."

Belangrijk was het voor Feyenoord om de play-offs te winnen, wist de captain. "Je krijgt uiteindelijk wat je verdient. Dat is dit jaar de vijfde plek. Dat is zeker niet goed genoeg. Daar moet iedereen binnen Feyenoord over nadenken richting volgend jaar, hoe we dat beter kunnen gaan doen. Dat is wel de bedoeling want een vijfde plek voor Feyenoord is niet goed genoeg, laten we eerlijk zijn", aldus de international.

Of Berghuis na dit seizoen nog blijft, is dus nog niet zeker. Duidelijk is wel dat Advocaat voor het laatst op de bank zat. Na afloop werd de coach overspoeld door emoties, zag de aanvoerder. Hij probeerde hem nog een ereronde te laten maken. "Ik heb het geprobeerd, of hij mee wilde lopen in de ereronde. Om hem zijn moment te gunnen. Dat wilde hij niet. Dat is ook zijn keuze, maar dat had hij wel verdiend."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen