Hake zag Bijlow Feyenoord redden en hekelt arbitrage

23 mei 2021 – René Hake was na afloop van de nederlaag van FC Utrecht tegen Feyenoord van mening dat er voor zijn ploeg meer in had gezeten. De manier waarop zijn ploeg te slap de wedstrijd in ging bracht Utrecht echter in moeilijkheden. Ook de arbitrage onder leiding van scheidsrechter Dennis Higler had zeker niet meegezeten, vond Hake.

Hake zag Bijlow Feyenoord redden en hekelt arbitrage

"Het had heel anders kunnen lopen, zeker als je naar de tweede helft kijkt", begon Hake na afloop zijn analyse tegenover ESPN. "Het eerste halfuur kwamen we niet genoeg in de duels en als we wel in de duels kwamen, was dat in hun voordeel. De kwaliteit van de passing was ook niet goed. Na een halfuur begon het te kantelen. Wij werden beter in het druk zetten en na de rust hebben we gewoon goed gespeeld en ook kansen afgedwongen. Eigenlijk was het Bijlow die Feyenoord heeft gered", doelde hij op de belangrijke reddingen van de Rotterdamse goalie.

Na rust werd er meer op het scherpst van de snede gespeeld, wat volgens Hake niet iets slechts was. Hij vond de rol van scheidsrechter Higler daarin echter wel dubieus. "Je moet de grenzen opzoeken, maar ik vind dat er momenten zijn dat eroverheen is gegaan. Je kunt vraagtekens hebben bij de manier waarop dat is beoordeeld." Hij doelde onder meer op een harde tackle van Leroy Fer in de eerste helft, die er met slechts geel vanaf kwam. "Ik denk niet dat daar veel discussie over kan zijn, maar de scheidsrechter heeft het anders beoordeeld, zoals hij mij net verteld heeft. De VAR blijkbaar ook."

Ook haalde Hake een penaltymoment aan, waarbij Tyrell Malacia in de zestien het been van Adrián Dalmau raakte. De scheidsrechter en de VAR vonden het echter te licht voor een strafschop. "Voor dat soort momenten hebben wij strafschoppen tegen gekregen. Ik vind dat wel opmerkelijk. Uiteindelijk is het allemaal interpretatie. Als het overduidelijk is, moet je gewoon ingrijpen, maar dat is moeilijk aan te geven", erkende hij. "Voor jou zal dat anders zijn dan voor mij."

Feyenoord

gerelateerd