Kampioen Inter sluit historisch seizoen in stijl af

23 mei 2021, 17:03   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Internazionale heeft het historische seizoen zondagmiddag in stijl afgesloten. In het jaar waarin het de negentiende Scudetto uit de clubhistorie pakte, won het op de laatste speeldag met liefst 5-1 van Udinese. De treffers werden in Milaan door vijf verschillende spelers verzorgd. 

Voor Inter was het seizoen al enkele weken gespeeld. Het werd een historisch seizoen voor de club, waarin de eerste Scudetto sinds 2010 werd gepakt en zo de negen jaar durende hegemonie van Juventus werd doorbroken. De weken erop had Inter niets meer om voor te spelen, al was dat niet te merken. Hoewel veel spelers, onder wie Stefan de Vrij (ook vandaag weer), rust gegund werd, pakten de uitslagen juist groter uit dan tijdens de titelrace. Door de nederlaag van vorige week tegen Juventus (3-2) kwam er een einde aan een lange ongeslagen reeks (sinds 6 januari), maar het seizoen werd vandaag wel in stijl afgesloten.

Dat gebeurde met een zeer ruime zege op middenmoter Udinese. Al na acht minuten had Ashley Young de score geopend, zijn eerste treffer van het seizoen. De score werd aan het eind van de eerste helft verdubbeld door Christian Eriksen. De oud-Ajacied stond pas vijf minuten op het veld als vervanger van de geblesseerd uitgevallen Stefano Sensi. Na rust zetten nog drie Inter-spelers hun naam op het scorebord, onder wie het koningskoppel voorin: Lautaro Martínez en Romelu Lukaku. Laatstgenoemde, de topscorer, tekende voor zijn 24e doelpunt, al zal hij er weinig erg in hebben gehad. Een voorzet die afketste op de paal viel per ongeluk tegen de Belg aan, waarmee hij de vijfde Inter-treffer maakte. Ivan Perisic had even daarvoor de vierde gemaakt. Roberto Pereyra deed vervolgens iets terug namens Udinese en bepaalde de eindstand op 5-1. 

Het restant van de laatste speeldag van de Serie A wordt vanavond om 20:45 uur afgewerkt. In de zes wedstrijden die dan op het programma staan, wordt onder meer beslist welke twee ploegen naast Inter en Atalanta de Champions League in gaan. AC Milan (76 punten), Napoli (76) en Juventus (75) zijn de kanshebbers. De twee laatstgenoemden treffen respectievelijk Hellas Verona-thuis en Bologna-uit, terwijl Milan in Bergamo de topper tegen Atalanta staat te wachten. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen