Van Eijden zag houding NAC als motivatie: "Hebben wij niet nodig"

23 mei 2021 – Aanvoerder Rens van Eijden was een van de ervaren krachten bij het NEC dat vandaag promoveerde naar de Eredivisie. De verdediger erkende na afloop dat de ploeg gedurende het seizoen niet veel aanspraak maakte op promotie, maar is trots op de manier waarop iedereen rustig is gebleven. Dat in contrast met tegenstander NAC Breda, dat volgens hem leek te denken dat promotie al binnen was.

Van Eijden zag houding NAC als motivatie: "Hebben wij niet nodig"

"Dat is ook in de groep rond gegaan", begon Van Eijden toen de houding van de tegenstander ter sprake kwam. "Wij hebben zelf geen grootspraak gehad en vertrouwen gehad in elkaar. We hebben het niet nodig om ons in de media te profileren. Uiteindelijk ging het erom deze wedstrijd te winnen en dat hebben we gedaan. Ik denk dat we een paar spelers hebben die nu wat dingen gaan roepen, maar ik hou me daarbuiten", lachte de captain voor de camera van ESPN.

Van Eijden stelde dat NEC 'op het juiste moment gepiekt heeft', nadat de buitenwereld de kansen op promotie gedurende het seizoen laag inschatte. Dat begreep hij zelf echter wel "Ik denk niet dat we het verdiend hebben op basis van het seizoen. Daarom was er niet veel vertrouwen in ons. Het is mooi dat we het in deze drie wedstrijden toch hebben kunnen laten zien en dat we uiteindelijk naar de Eredivisie gaan."

Het was uiteindelijk Jonathan Okita die NEC naar de Eredivisie schoot. Daarmee tekende de Duitser voor alweer zijn vierde treffer in de play-offs, nadat hij in de reguliere competitie in 33 wedstrijden niet verder kwam dan hetzelfde aantal. "Dit sezioen hebben we dat te weinig gezien, maar we weten dat hij het kan", aldus Van Eijden. "Dat is ook ons verhaal dit seizoen: we hebben vertrouwen gehouden in elkaar en elkaars kwaliteiten. De groep is altijd rustig gebleven en heeft hard gewerkt om dit te bereiken. Daar ben ik gewoon trots op."

Eredivisie

gerelateerd