Memphis grijpt naast eretitel, beste coach komt uit Rijsel

23 mei 2021, 21:49

Memphis Depay (27) heeft zondagavond naast de prijs voor de beste speler van de Ligue 1 gegrepen. De sterspeler van Olympique Lyon was een van de genomineerden voor de eervolle award voor speler van het seizoen, maar zag dat Paris Saint-Germain's Kylian Mbappé uiteindelijk boven hem verkozen werd.

Neymar (Paris Saint-Germain), Wissam Ben Yedder (AS Monaco) en Burak Yilmaz (Lille OSC) waren behalve Memphis en winnaar Mbappé in de race om de eretitel voor beste speler van het seizoen, maar Mbappé – die zich met 33 doelpunten tot dusver ook gaat kronen tot de topscorer van Frankrijk – was volgens uitreiker Franse spelersvakbond UNFP de beste man.

Memphis kan desondanks terugkijken op prima statistieken. Terwijl de laatste speelronde van de Ligue 1 nog aan de gang is, was Memphis al betrokken bij ruim dertig doelpunten. Met twintig goals en dertien assists doet ook alleen Mbappé dat vooralsnog als enige beter, met 26 goals en tien assists. Memphis gaf zondagavond in eigen huis tegen Nice tot dusver al één assist.

De beste coach van het seizoen kwam overigens niet uit Parijs, maar uit Rijsel. Christophe Galtier kroonde zich voor de derde keer in de historie tot de beste coach van de Ligue 1: met Lille OSC ligt hij op koers om kampioen van Frankrijk te worden. Halverwege stond met het 1-0 voor, waaraan het genoeg heeft voor de Franse landstitel. Volg hier alle ontwikkelingen live.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen