Botman maakt met Lille OSC sprookje compleet: géén titel PSG

23 mei 2021, 22:52   Bijgewerkt: 23 mei 2021, 22:58

Het kampioenssprookje van Sven Botman met Lille OSC heeft zondagavond een prachtige afloop gekregen: de door Ajax uit de Europa League geknikkerde ploeg rekende af met Angers SCO (1-2) en wist daardoor dat het de hegemonie van een eveneens winnend Paris Saint-Germain (0-2) doorbrak: na drie seizoenen was er weer eens een andere landskampioen.

En dat werd voor dit seizoen toch als een utopie gezien in Frankrijk, waar de sterrenformatie van toen nog Thomas Tuchel als ongenaakbaar werd geacht. Hoewel het veldspel in de Ligue 1 niet altijd even goed was, was de individuele kwaliteit van Kylian Mbappé (gekozen tot de beste speler van Frankrijk), Neymar en Ángel Di Maria dusdanig groot, dat de Franse titel zelfs halverwege en na het ontslag van Tuchel een zekerheid leek te worden.

Maar ook onder opvolger Mauricio Pochettino bleef PSG lang en te vaak morsen en Lille OSC was ondanks het zomerse miljoenenvertrek van Victor Osimhen en Gabriel een vechtmachine, met onder leiding van Botman en lang routinier José Fonte achterin een clean sheet-machine: de teller stopte ondanks de heel late tegengoal van zondagavond uiteindelijk op 21 (!): ontzettend knap, waardoor Mike Maignan als een van de meest gewilde keepers van Frankrijk is momenteel.

Die kwam uiteindelijk tot stand doordat een corner van Di Maria in een keer in het doel draaide, maar niet veel later schoot Yilmaz namens Lille OSC een strafschop tegen de touwen. Nadat Mbappé het duel van PSG had beslist, werd het in de absolute slotfase nog heel even spannend bij Angers SCO en Lille OSC: Angelo Fulgini zorgde voor het aansluitingsdoelpunt, maar die viel te laat om Paris Saint-Germain nog aan de titel te kunnen helpen en vermoedelijk flinke premies te kunnen incasseren.  

Daardoor moet de ploeg uit Parijs zich diep schamen: met alle geïnvesteerde miljoenen en miljarden had het zeker de beste van Frankrijk moeten zijn, maar die eer moet het laten aan Lille OSC, bij wie Botman een van de grote aankopen was afgelopen zomer. De Nederlander kent zodoende een geweldig eerste seizoen in Frankrijk, waarin PSG na de deceptie in de Champions League tegen Manchester City slechts met één schamel bekertje overblijft: een blamage. Voor Lille OSC is het de eerste titel na tien jaar (2011). 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen