Late goal bezorgt Roma en Mourinho Conference League-ticket

23 mei 2021, 22:46

José Mourinho speelt komend seizoen met AS Roma in de nieuwe Conference League. Op de slotdag van een teleurstellend seizoen verzekerde de ploeg zich daarvan door met 2-2 gelijk te spelen tegen Spezia. Concurrent Sassuolo won van aartsrivaal SS Lazio, maar het laat in de wedstrijd veiliggestelde punt betekende dat Roma op doelsaldo op plek zeven bleef staan. 

Het kwam begin deze maand als een verrassing dat José Mourinho werd aangesteld als opvolger van Paulo Fonseca. Dat de huidige trainer plaats moest gaan maken was al wel duidelijk, na een teleurstellend seizoen in de Serie A en een pijnlijke uitschakeling in de Europa League (6-2 in de heenwedstrijd tegen Manchester United). Daardoor hoefde opvolger Mourinho in zijn eerste seizoen niet op een hoog Europees podium te rekenen. De Champions League en Europa League waren al enige tijd uit zicht en op de laatste speeldag was het zelfs de vraag of Roma wel de Conference League in zou stromen.

Om die troostprijs, die de zevende plaats en het bijbehorende Conference League-ticket is voor Roma, te bemachtigen, moest gewonnen worden van Spezia. Op papier een haalbare taak, maar de ploeg met onder meer Rick Karsdorp aan de aftrap had het erg lastig. Sterker nog: bij rust stond het 2-0 voor de thuisploeg. Het enige wat Roma op dat moment kon redden was een zege van SS Lazio, waarmee de aartsrivaal kon zorgen dat Sassuolo de zevende plek niet van Roma kon overnemen. Ook daar echter geen goed nieuws: Lazio stond bij rust met 1-0 achter.

En dus moest Roma het na rust zelf doen. Daar begon het al snel mee: zeven minuten na rust was het Stephan El Shaarawy die de bal voor zijn voeten kreeg en binnenschoot. De comeback was daarmee ingezet, al liet de gelijkmaker lang op zich wachten. Pas vijf minuten voor tijd kwam deze op naam van Henrikh Mkhitaryan, op aangeven van invaller Edin Dzeko. Verder dan 2-2 kwam Roma niet, maar het was genoeg. Hoewel Sassuolo inmiddels met 2-0 had gewonnen van Lazio, bleven de Romeinen op doelsaldo op plek zeven staan. Zo mogen Mourinho en Karsdorp het volgend seizoen dus gaan laten zien in de Conference League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen