Laatste Lyon-duel Memphis slecht mineur ondanks assists

23 mei 2021, 23:06

Op de avond dat Lille de Franse titel bemachtigde, greep voormalig titelkandidaat Olympique Lyon naast een Champions League-ticket. Bij winst was de ploeg van Memphis Depay - mede door een 0-0 gelijkspel van AS Monaco tegen RC Lens - verzekerd van de voorronde van het miljardenbal. Door een 2-3 nederlaag tegen Nice wordt het echter Europa League-voetbal.

Hoewel Lyon de titelstrijd enige tijd geleden al heeft moeten opgeven, was het bereiken van de Champions League nog zeker haalbaar voor Memphis en zijn ploeggenoten. Bij gunstige resultaten op de andere velden kon het zelfs AS Monaco én Paris Saint-Germain inhalen. Zelf moest het dan echter wel zien te winnen van Nice.

Lyon begon ook goed aan die missie, nadat Memphis Depay in de eerste helft twee keer de assist leverde op goals van Karl Toko Ekambi. Tussendoor was het oud-Ajacied Kasper Dolberg die iets terugdeed namens Nice. Zo stond Lyon bij rust op een 2-1 voorsprong, ook omdat een treffer van Houssem Aouar werd afgekeurd wegens buitenspel.

In het eerste kwartier na rust ging het echter mis voor Lyon. Het gaf de wedstrijd uit handen en zag Hassane Kamara en William Saliba 2-2 en 2-3 maken. Dat nummer drie AS Monaco niet tot scoren kwam tegen Lens, maakte daardoor niks meer uit. Lyon bleef vierde en mag zich opmaken voor een jaar in de Europa League. Ook Marseille stroomt in dat toernooi in, terwijl Stade Rennes knap een Conference League-ticket bemachtigde.

Lees ook: Botman maakt met Lille OSC sprookje compleet: géén titel PSG

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen