Ongeregeldheden rond NAC-stadion na misgelopen promotie

23 mei 2021 – Na de verloren promotiewedstrijd van NAC Breda tegen NEC zou het onrustig zijn geweest rond het stadion van de thuisploeg. Supporters zouden onder meer voorwerpen naar de politie hebben gegooid. De politie heeft een aantal mensen aangehouden en één persoon is daarnaast onwel geworden.

Ongeregeldheden rond NAC-stadion na misgelopen promotie

BN De Stem schreef zondagavond hoe de sfeer rond het stadion na de wedstrijd grimmig werd. 'Een deel van de Bredase fanschare was de emoties niet de baas en uitte die frustraties naar de politie'. De regionale krant voegde eraan toe dat het overgrote deel van de aanwezige supporters het stadion rustig heeft verlaten en dat het ook in het centrum van de stad relatief rustig bleef. 'Inmiddels is de binnenstad zo goed als leeg', schreef de krant zo'n anderhalf uur na de wedstrijd.

Een aantal mensen is aangehouden voor verstoring van de openbare orde, zo vertelde een politiewoordvoerder. Supporters werd opgeroepen naar huis te gaan en een helikopter zou de situatie in de gaten houden. 'Een persoon is tijdens de ongeregeldheden onwel geworden. Deze wordt door hulpverleners gereanimeerd tot een ambulance ter plaatse is.'

NAC ging vanavond als favoriet de play-offfinale tegen NEC in, maar verloor door een late winnende goal van Jonathan Okita. Daardoor is de Bredase club veroordeeld tot nog een seizoen in de Keuken Kampioen Divisie. 

Eredivisie

gerelateerd