'Liverpool-legend' Wijnaldum: "Ik vecht tegen de tranen"

24 mei 2021, 07:54   Bijgewerkt: 24 mei 2021, 08:06

Na vijf seizoenen op Anfield kwam er zondagavond een einde aan het droomhuwelijk tussen Georginio Wijnaldum en Liverpool. Het contract van de middenvelder loopt af, waardoor hij op zoek gaat naar een nieuwe werkgever. Na afloop van de gewonnen wedstrijd tegen Crystal Palace (2-0) was Wijnaldum zijn emoties nauwelijks de baas.

"Ik vecht tegen de tranen, de mensen in Liverpool hebben me vijf jaar lang zoveel liefde gegeven", aldus Wijnaldum in gesprek met de Engelse pers. "Ik ga de mensen hier enorm missen. Ik had nog graag jaren voor deze club gespeeld, maar helaas is het anders gelopen. Ik ga een nieuw avontuur starten. Maar nee, ik heb nog nergens getekend." Als afscheid vormden zijn medespelers en coaches een erehaag op het veld.

Wijnaldum trok liefst 236 keer het shirt van Liverpool aan en was jarenlang een van de belangrijkste krachten bij The Reds. Zo hielp hij zijn ploeg in 2019 aan de Champions League-titel en bezorgde hij de club vorig seizoen de eerste landstitel in dertig jaar. Wijnaldum werd in de zomer van 2016 voor ruim 25 miljoen euro overgenomen van Newcastle United.

Ook Jürgen Klopp was voorafgaand aan de wedstrijd lyrisch over Wijnaldum. "Hij is voor altijd een Liverpool-legende, de architect van ons succes. We hebben Liverpool gebouwd op zijn benen, longen, hersenen en zijn hart. Als hij vertrekt, zijn we blij dat hij onderdeel van ons is geweest. Ik blijf voor altijd van hem houden'', stelde de Duitser.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen