Steijn verdrietig: "Grootste teleurstelling uit carrière"

24 mei 2021 – Maurice Steijn zag zijn ploeg NAC Breda in de slotfase van de play-offsfinale naast het felbegeerde ticket voor de Eredivisie grijpen. NEC dompelde de Brabanders met een late treffer in rouw. Voor Steijn was het een van de zwaarste klappen die hij te verduren kreeg in zijn loopbaan.

Steijn verdrietig: "Grootste teleurstelling uit carrière"

"Ik had het die mensen zo gegund, ik heb zoveel passie gevoeld. Voor hen is dit het meest verschrikkelijk", verzuchtte de Hagenaar in gesprek met BN De Stem. "We hebben zo'n mooie week achter de rug, met zo ongelooflijk veel support. Wat we vandaag hebben meegemaakt, heb ik nog nooit meegemaakt in mijn leven. Niet bij ADO, niet als speler van NAC. Dat was fenomenaal", doelde Steijn op de supportersacties.

Steijn beschrijft de pijn van de slotfase. "In de wedstrijd hebben we er alles aan gedaan. Dan krijg je een minuut voor tijd die goal tegen en valt de droom aan diggelen. https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/385057/liverpool-legende-wijnaldum-ik-vecht-tegen-de-tranen. We zijn zo dichtbij geweest. Drama. Wel vind ik dat we een aantal momenten hebben nagelaten om de tweede plek te pakken. Na De Graafschap-thuis hebben we een super slecht paasweekend gehad."

Voor Steijn rest nu de taak om bij hemzelf en zijn spelersgroep de klap een plekje te geven. "Hoe, dat weet ik nog niet. Dit moet ik een plek gaan geven. Dit is voor mij de grootste teleurstelling uit mijn carrière. Op zo'n manier promotie mislopen. Vooral met de supporters, ik had het ze zo gegund."

Eredivisie

gerelateerd