Van Hooijdonk en NAC grijpen mis: "Een verschrikkelijke kutdag"

24 mei 2021 – NAC Breda faalde zich zondagavond te verzekeren van een ticket voor de Eredivisie. De Brabantse ploeg van Maurice Steijn ging met 1-2 onderuit tegen NEC, waardoor het ook komend seizoen veroordeeld is tot de Keuken Kampioen Divisie. Voor spits Sydney van Hooijdonk was het reden om zijn teleurstelling te delen.

Van Hooijdonk en NAC grijpen mis: "Een verschrikkelijke kutdag"

"Ik had niet verwacht dat het zó veel pijn zou doen", aldus de teleurgestelde spits na afloop van de verloren wedstrijd tegen het Algemeen Dagblad. "Ik weet gewoon niet wat ik nu moet doen. Ik voel me machteloos. Het is verschrikkelijk. Voor ons, voor de supporters. Het was zo'n mooie dag, maar het eindigt in een kutdag. Een verschrikkelijke kutdag."

Lees ook: Steijn: "Dit is de grootste teleurstelling uit mijn carrière"

Van Hooijdonk moest in de halve finale én de eindstrijd van de play-offs genoegen nemen met een reserverol. "Ik zat er wel echt doorheen. Voor zo'n wedstrijd als deze gaat de adrenaline door je lijf heen. Dan wil je het veld op en vlammen. Dan op de bank zitten, dat vind ik zó verschrikkelijk, zó moeilijk."

In gesprek met ESPN besprak Van Hooijdonk al zijn toekomstplannen. "Ik heb al in een ander interview ook aangegeven dat het aannemelijk is dat dit mijn laatste wedstrijd voor NAC was. Ook als je ziet wat er afgelopen seizoen allemaal gebeurd is. Mentaal is het vaak lastig geweest, maar ik ben niet gebroken. Maar als je dan nu weer kijkt naar de fans hier... Ze hebben het me wel moeilijk gemaakt, laat ik het zo zeggen."

Eredivisie

gerelateerd