'Turkse subtopper en Braziliaanse topclub willen Botteghin'

24 mei 2021, 14:09

Eric Botteghin staat in de belangstelling van diverse clubs. De 33-jarige centrale verdediger beschikt over een aflopend contract bij Feyenoord en kan daardoor komende zomer op zoek naar een nieuwe werkgever. Onder meer het Braziliaanse Santos uit zijn geboorteland en het Turkse Hatayspor zijn naar verluidt in de markt.

Volgens Braziliaanse media ziet topclub Santos de Braziliaan als de perfecte versterking voor de achterhoede. De grootmacht eindigde afgelopen seizoen op de teleurstellende achtste plaats in de competitie en hoopt komende zomer op eerherstel. Daar moet Botteghin bij gaan helpen. Ook Hatayspor, dat zesde eindigde in Turkije, is volgens Salim Manav in de markt.

Botteghin doorliep zijn jeugdopleiding in Brazilië en verkaste in 2007 naar Nederland. Daar speelde hij vier seizoenen in het hart van de defensie bij PEC Zwolle. In 2011 verdiende de verdediger een overstap naar NAC Breda, waar hij na twee jaar naar FC Groningen verkaste. Daar won hij in zijn laatste seizoen de KNVB beker. Sinds 2015 staat Botteghin onder contract bij Feyenoord. Het hoogtepunt volgde in 2017, toen hij zich als basisspeler tot landskampioen kroonde.

Afgelopen seizoen leek Botteghin al op weg naar de uitgang, maar Feyenoord besloot zijn contract alsnog met een jaar te verlengen. Hij begon het seizoen als bankzitter, maar knokte zich voorbij Uros Spajic in de pikorde. Botteghin schopte het dit seizoen uiteindelijk tot 23 optredens in de Eredivisie, waarin hij eenmaal trefzeker was.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen