Botman met titel op zak naar Jong Oranje: "Supertrots"

25 mei 2021, 08:27   Bijgewerkt: 25 mei 2021, 09:37

Sven Botman meldt zich deze week met een uitstekend gevoel bij Jong Oranje. De centrumverdediger voltooide deze week het stuntseizoen met Lille door boven Paris Saint-Germain te eindigen en zo de Franse titel te pakken. "Ik denk dat niemand voor dit seizoen gedacht zou hebben dat wij met Lille kampioen van Frankrijk zouden worden."

Met die opmerking doelde Botman in gesprek met De Telegraaf vooral op de hegemonie van Paris Saint-Germain, al leek de titeldroom gedurende het seizoen steeds meer werkelijkheid te worden. Botman zelf had daar een groot aandeel aan: hij speelde 37 van de 38 wedstrijden. "Dan mag je wel spreken van een geslaagd seizoen. Daar ben ik ook supertrots op. Ik wist dat het aanpassingsvermogen zou vergen om deze stap te maken, maar ik heb altijd vertrouwen in mijn kwaliteiten gehad. Er werd mij ook een duidelijk beeld geschetst toen ik hier binnenkwam, waardoor ik wist dat ik kansen zou gaan krijgen. Gelukkig is het op deze manier gelopen."

Botman had vooraf niet kunnen verwacht dat hij op de laatste speeldag uit bij Angers de kampioenswedstrijd zou spelen. "Ik heb natuurlijk nog niet zo veel ervaring in een eerste elftal, laat staan om voor een kampioenschap in een grote competitie te spelen. Dit was voor mij wel een unieke en heel leerzame ervaring. Je merkte binnen de groep dat de druk de afgelopen weken ook wel wat toenam." Botman vervolgde: "Op dit moment ben ik vooral heel blij. Ik wil proberen te genieten, want dit zijn unieke momenten. Dit seizoen is door alle maatregelen en lege stadions heel vreemd geweest. Ik heb de mensen die dicht bij mij staan weinig kunnen zien, maar ze zijn allemaal erg trots. Al met al heb ik vooral genoten, dit neemt niemand mij meer af."

Lees ook: Botman maakt met Lille OSC sprookje compleet: géén titel PSG

Jong Oranje

Heel veel tijd is er niet om na te genieten, want het tweede gedeelte van het jeugd-EK wacht. Deze week al meldt Botman zich 'met een geweldig en trots gevoel' bij Jong Oranje. "Het was fysiek wel een zwaar seizoen. Ik heb op een niveau gespeeld waarop ik nog niet eerder gewend was te spelen. Ook het aantal wedstrijden was voor mij nieuw. Dat ga je wel merken. Ik ga na het EK met Jong Oranje op vakantie naar Griekenland en mijn lichaam even goed rust te geven."

Met Jong Oranje maakt Botman opnieuw kans op een prijs, al is de loting tegen Jong Frankrijk wel een zeer lastige. "Frankrijk heeft wel een heel sterk elftal op de been. Als je bijvoorbeeld kijkt naar dat Ibrahima Konaté (RB Leipzig), Dayot Upamecano (RB Leipzig) en Eduardo Camavinga (Stade Rennes) in deze selectie zitten, dan zal het geen makkelijke wedstrijd worden. Maar we hebben zelf ook een goede ploeg. Dat hebben we vaker laten zien."

Een jeugd-EK dus, want een oproep voor het grote Oranje zat er voor Botman nog niet in. "Ik hoopte er stiekem wel een beetje op, helemaal omdat de eerste keer dat ik bij Oranje zat (november 2020, nog geen speelminuten, red.) naar meer smaakte. Ik focus me nu volledig op het EK met Jong Oranje en hoop in de toekomst voor het grote Oranje uit te mogen komen. Ik ben tenslotte nog jong."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen