Aké vierde titel met Champions League-finale in het achterhoofd

25 mei 2021 – Voor Nathan Aké zit het seizoen er voorlopig nog niet op. De verdediger pakte met Manchester City al de titel in de Premier League, maar staat komend weekend ook nog in de finale van de Champions League. "We konden wel feestvieren, maar je hebt altijd in je achterhoofd: zaterdag is echt de belangrijkste van het seizoen."

Aké vierde titel met Champions League-finale in het achterhoofd

Aké blikte met ESPN terug op zijn eerste seizoen bij de Engelse grootmacht, waarin hij kampioen werd, maar zelf ook veel wedstrijden miste door een hamstringblessure. "Ik heb wel gewoon mijn wedstrijden meegepakt", antwoordde hij op de vraag of het wel ook als 'zijn titel' voelt. Ik heb er tien gespeeld in de competitie. Ik heb de titel wel gewonnen, maar het is natuurlijk niet hetzelfde als wanneer je 38 wedstrijden hebt gespeeld."

Het was ook het eerste jaar waarin Aké kon leren van Pep Guardiola. "Natuurlijk is dat top. Elke dag staat hij op het veld om mensen te helpen en de manier waarop hij traint, de tactische dingen, inzicht, hoe hij spelers beter probeert te maken en het team probeert te laten spelen... Dat is van wereldklasse. Ik ben heel blij dat ik van deze manager mag leren." 

Hoewel de ploeg ook al een landstitel kon vieren, verloopt de voorbereiding op de Champions League-finale tegen Chelsea goed. "Iedereen is excited. Iedereen kijkt ernaar uit. Je zag het vandaag op de training, het was lekker fel. Je merkt dat alle ogen hierop gericht zijn." De zenuwen zijn voor nu nog in bedwang te houden bij Aké. "Het valt mee, ik heb er vooral zin in. Het is een van de grootste prijzen die er zijn. Het is heel mooi om erbij te kunnen zijn. Misschien nemen de zenuwen toe als de wedstrijd nadert." Zaterdagavond om 21:00 uur wordt de finale in Portugal afgewerkt. 

Premier League

gerelateerd