'Go Ahead zet in op samenwerking met onder meer Leipzig'

25 mei 2021 – Nu Go Ahead Eagles is gepromoveerd naar de Eredivisie, is handhaving de volgende stap. Achter de schermen is de club dan ook al druk bezig het behalen van die doelstelling mogelijk te maken. Er wordt onder meer ingezet op samenwerkingen met enkele buitenlandse clubs, onder wie Bundesliga-topper RB Leipzig.

'Go Ahead zet in op samenwerking met onder meer Leipzig'

Dat schreef Voetbal International dinsdagochtend. Volgens het medium is er al concreet met Leipzig gesproken over de invulling van de samenwerking. Zo hoopt de club te kunnen fungeren als tussenstap voor jonge talenten voor wie de stap naar het eerste elftal van Leipzig nog net te groot is. Ook met Eintracht Frankfurt en RC Genk is Go Ahead in verregaande onderhandeling over een dergelijke samenwerkingen. Met twee niet bij naam genoemde Engelse clubs is contact gelegd. 

Go Ahead Eagles wil de terugkeer naar de Eredivisie groots aanpakken. Met Ragnar Oratmangoen, Philippe Rommens en Isac Lidberg werden al drie spelers aangetrokken, maar technisch directeur Paul Bosvelt en eigenaar Alex Kroes zouden nog zeker vijf spelers met Eredivisie-ervaring naar Deventer willen halen. Het gaat daarbij om een spits, een buitenspeler, een middenvelder, een centrale verdediger en een doelman; het laatste omdat Jay Gorter hoogstwaarschijnlijk vertrekt. 

Eredivisie

gerelateerd