Wijndal reageert op Barça-gerucht: "Het streelt me"

25 mei 2021, 13:50

Owen Wijndal heeft kennis genomen van de geruchten dat FC Barcelona interesse in hem heeft. De linksback is gevleid door de vermeende interesse, maar kan niet bevestigen of de geruchten ook kloppen. Zelf vernam hij nog niks van zijn zaakwaarnemer.

Dat vertelde Wijndal, die zich momenteel met Oranje voorbereidt op het EK, dinsdagochtend aan de aanwezige pers. "Het is bijzonder om zoiets te lezen", citeerde NU.nl. "Het streelt me, al weet ik niet of het waar is. Als het echt heel serieus zou zijn, dan had mijn zaakwaarnemer mij wel gebeld." Toch is blij met de berichten in de Spaanse media. "Ze kunnen beter zo over je praten dan negatief. Natuurlijk doet dit mij wel wat, ik vind het hartstikke mooi."

Het was het Spaanse AS dat deze ochtend berichtte dat Barcelona interesse zou hebben. Volgens het medium ligt de club van Ronald Koeman 'op poleposition' om de nieuwe linksback van Barça te worden, die op termijn Jordi Alba moet gaan opvolgen. Eerder toonde ook Ajax al nadrukkelijk interesse in de 21-jarige vleugelverdediger. Hoewel de kans dus groot lijkt dat Wijndal zijn club gaat verlaten, staat dat volgens hemzelf nog niet vast. "Voorlopig ben ik nog gewoon speler van AZ', vertelde de verdediger, die ook een nieuwe uitdaging zeker niet uitsluit.

Oranje

Momenteel behoort Wijndal tot de 32-koppige selectie die zich voorbereidt op het EK. Acht namen zullen woensdag echter afvallen, al lijkt hij zelf niet te hoeven vrezen. "Zo'n bekendmaking van een selectie blijft spannend. Ik denk zelfs als je al honderd interlands hebt gespeeld. Daarbij kan het mijn eerste grote toernooi worden."

Wijndal ziet Oranje niet als een van de favorieten voor het EK. "Dat is voor mij Frankrijk, samen met België. We zijn wel favoriet in onze poule met Oekraïne, Oostenrijk en Noord-Macedonië. We zijn een sterk land dat ver kan komen. We doen mee om te winnen", sloot hij af.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen