Rensch trots op Jong Oranje-plek: "Dit geeft al een boost"

25 mei 2021 – Devyne Rensch is een nieuwe naam in de selectie van Jong Oranje. Door zijn goede spel bij Ajax werd de achttienjarige verdediger ook al in verband gebracht met het 'echte' Oranje, maar Rensch zelf is daar totaal niet mee bezig. Hij is allang blij dat hij bij Jong Oranje zit.

Rensch trots op Jong Oranje-plek: "Dit geeft al een boost"

De jonge verdediger zou volgende week maandag tegen Jong Frankrijk zijn debuut kunnen maken voor de beloftenploeg, als Erwin van de Looi een beroep op hem doet. "Het was een mooi seizoen voor me, ik heb veel minuten gemaakt. En dan afsluiten met Jong Oranje, dat kan eigenlijk niet beter. Ik was trots om mijn naam bij de definitieve selectie te zien", zegt de Ajacied tegen de NOS.

Zelf was hij dan ook niet bezig met een mogelijke plek in het Oranje van Frank de Boer. "Ik denk niet dat het realistisch zou zijn geweest. Ik ben nog jong, dit was pas mijn eerste seizoen in het eerste. Ik ben heel trots om bij Jong Oranje te staan, dat geeft al een boost", zegt Rensch. Hij weet dat Jong Oranje aan de bak zal moeten in de kwartfinale tegen de Fransen. "We hebben een heel sterke ploeg en moeten niet kijken naar Frankrijk", vindt hij.

Wie minder blij was mijn zijn plek bij Jong Oranje, was Calvin Stengs. De buitenspeler had eigenlijk gehoopt op een plek in de voorselectie van Oranje, net als Teun Koopmeiners, Cody Gakpo en Jurriën Timber. "Je kan erin blijven hangen, maar dat heeft niet zoveel zin", zegt Stengs. "De vader van mijn vriendin is de bondscoach, dus er wordt wel over gesproken. Maar die keuzes zijn gemaakt en ik moet verder."

Eredivisie

gerelateerd