Barcelona legt Thuram en Zambrotta vast

Ger
21 juli 2006, 01:11

FC Barcelona heeft zich voor komend seizoen versterkt met Lilian Thuram en Gianluca Zambrotta. De Catalaanse club maakte het nieuws donderdagavond op de eigen website bekend. Thuram heeft bij Barça een contract voor twee jaar getekend, terwijl Zambrotta voor vier jaar werd vastgelegd.

Beide spelers maken de overstap van Juventus. De Italiaanse club werd onlangs teruggezet naar de Serie B, vanwege het aandeel in een grootscheepse fraudezaak. Thuram en Zambrotta zijn niet de eerste spelers die Juve verlaten. Woensdag vertrokken al Fabio Cannavaro en Emerson. Het tweetal tekende bij Barça's aartsrivaal Real Madrid. Naar verluidt betaalt Barcelona veertien miljoen euro voor Zambrotta en vijf miljoen voor Thuram.

Met de 34-jarige Thuram halen de Catalanen een ervaren kracht in huis. De verdediger, die voor zijn periode in Turijn uitkwam voor AS Monaco en Parma, was jarenlang een steunpilaar in het nationale team van Frankrijk. Met zijn land pakte hij in 1998 de wereldtitel en twee jaar later werd het EK winnend afgesloten.

De 29-jarige Zambrotta kwam via Como en Bari terecht bij Juve. In de zeven seizoenen in Turijn groeide hij uit tot de onbetwiste linksback van het nationale team van Italië. Met de Squadra Azzurra boekte hij afgelopen maand zijn grootste succes. Op het WK in Duitsland werd de wereldtitel veroverd.

Met het vastleggen van Thuram en Zambrotta heeft Barça-trainer Frank Rijkaard zijn selectie voor het nieuwe seizoen vrijwel rond. Eerder nam de Spaanse topclub al Eidur Gudjohnsen over van Chelsea. Thuram en Zambrotta zullen zich tijdens de rondreis van Barça door Mexico en de Verenigde Staten bij de selectie melden.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen