Verrassend: Jol lijkt eigenaar ADO Den Haag te worden

25 mei 2021, 20:48   Bijgewerkt: 25 mei 2021, 21:00

Een zeer opvallende wending bij ADO Den Haag: na maandenlange onrust bij de naar de Eerste Divisie gedegradeerde club is er vermoedelijk eindelijk duidelijkheid over wie de nieuwe eigenaar wordt. Martin Jol (65), de man die in het voorjaar nog vertrok als technisch eindverantwoordelijke in de Hofstad, is in verregaande onderhandelingen om de aandelen over te nemen aan United Vansen.

Dat schrijft Omroep West althans. Jol trok in februari nog de deur dicht in het Cars Jeans Stadion, omdat hij vond dat zijn werk als hoofd van het technisch hart achter de rug was. Zonder Jol en met een armoedige selectie degradeerde Ruud Brood vervolgens kansloos naar de Eerste Divisie, maar lijkt Jol toch alweer snel terug te keren. Nadat onder andere een regionale groep investeerders interesse toonde en er gesprekken waren met Amerikanen, heeft een partij onder leiding van Jol de beste papieren om het aandelenpakket over te nemen.

Lees ook: Hamdi maakt ruimte bij ADO voor noodzakelijke renovatie

Jol is niet de enige die de club gaat overnemen, ook Ben Mandemakers en Hagenaar Ed Maas zouden bij de overname betrokken zijn. 'In de wetenschap dat de macht van Wang al zeer snel bevroren kan zijn, wil Wang snel zaken doen. Het zou daarom niet gek zijn dat de deal al voor het weekend rondkomt, maar dan moeten de Nederlandse aandeelhouders wel instemmen', schrijft het regionale medium over de deal met United Vansen.

Belangrijk is echter nog wel dat er goedkeuring gevraagd moet worden aan de Nederlandse aandeelhouders (Stichting Toekomst ADO en HFC). Dat is tevens de plek waar de schoen wringt, omdat United Vansen feitelijk eerst contact moet opnemen met die aandeelhouders, voordat het gesprekken mag starten met een mogelijke nieuwe koper. Dat is precies ook waar het bij eerdere kandidaten de mist in ging voor de Chinezen. Ook nu is dat dus niet helemaal goed gegaan, al is het de vraag hoe de Nederlandse aandeelhouders de situatie nu beoordelen met Jol als kandidaat.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen