'UEFA overweegt Real, Barcelona en Juventus uit CL te houden'

25 mei 2021, 23:54

Het is inmiddels al enige tijd rustig omtrent de veelbesproken Super League, maar op de burelen van de UEFA is de kous nog altijd niet af. De Europese voetbalbalbond zet de strafzaak tegen FC Barcelona, Real Madrid en Juventus door. Er worden forse sancties verwacht.

Eerder werd al bekend dat er een vooronderzoek werd gestart naar de rol van de drie topclubs in het hele Super League-verhaal. Inspecteurs en onderzoekers van de ethische commissie stelden vast dat de drie clubs fout zaten door regels van de UEFA te schenden en ook andere reglementen niet na te leven. De UEFA laat het er niet bij zitten en vervolgt de topclubs.

Eerder kregen de andere negen clubs die het toernooi mede wilde organiseren, al een boete van de UEFA. Zij krabbelden enkele dagen nadat de plannen werden gepresenteerd alweer terug en kregen niet de volle laag, waar Barcelona, Real en Juventus dat niet deden. Sterker nog: die clubs hebben zich nog altijd niet tegen de Super League gekeerd en geloven zelfs nog in een doorstart.

Daarmee moeten de clubs vrezen voor fikse straffen vanuit de UEFA. De kans bestaat dat de teams voor een jaar of zelfs twee jaar worden uitgesloten van Champions League-voetbal. Het behoeft geen uitleg dat dat voor die drie grootmachten een enorme catastrofe zou zijn. Volgens diverse media is de kans aannemelijk dat de tams uit de Champions League worden gehouden voor in ieder geval komend seizoen. Dat zou uiteraard ook grote gevolgen hebben voor onder meer Ronald Koeman, Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen