'Wijnaldum één van de drie 'zekere' aanwinsten van FC Barcelona'

26 mei 2021 – De transfer van Georginio Wijnaldum naar FC Barcelona kwam dinsdag in een stroomversnelling en inmiddels zijn er ook meer details uitgelekt over de aanstaande overgang. De dertigjarige middenvelder zou een driejarige verbintenis tekenen in Camp Nou. Het is één van de inmiddels drie (!) transfervrije beklonken deals, waarvan alleen de presentatie nog moet gebeuren.

'Wijnaldum één van de drie 'zekere' aanwinsten van FC Barcelona'

Diverse Spaanse media schrijven woensdagochtend namelijk dat naast de komst van Wijnaldum ook Eric Garcia en Sergio Agüero (beiden Manchester City) rond zijn. Eerstgenoemde is al veel langer in beeld in Camp Nou, terwijl manager Pep Guardiola afgelopen week zijn mond voorbij sprak over de overeenkomst van de Argentijnse spits. La Vanguardia weet dat het drietal 'zeker' binnen is, Marca plaatst zelfs Memphis Depay ook in dat rijtje, maar houdt voor het viertal nog wel een hele kleine slag om de arm.

Vooralsnog was de verwachting vooral dat het Agüero óf Memphis ging worden, omdat ook Ansu Fati terugkeert uit de ziekenboeg en bij de komst van Agüero een langer verblijf van aanvoerder Lionel Messi veel logischer is. Mogelijk dat Antoine Griezmann of Ousmane Dembélé daardoor kan vertrekken, aangezien zij mogelijk mogen vertrekken van Koeman. Over Matthijs de Ligt, die eveneens werd gelinkt aan Catalonië, wordt niets concreets geschreven in de Spaanse media.

Lees ook: Wijnaldum op weg naar Barça: "Goede én sympathieke speler"

Verdere details die nog naar buiten komen gaan onder andere over het salaris van de Nederlandse middenvelder. De speler van Liverpool hij heeft zijn salariseisen behoorlijk verlaagt om in Camp Nou te kunnen tekenen: bij Bayern München had hij meer kunnen verdienen. Ook Liverpool deed hem vermoedelijk een financieel beter voorstel, maar Wijnaldum zou zelf de voorkeur voor FC Barcelona hebben.

LaLiga

gerelateerd