PSV wilde Ramalho al eerder, Salzburg maakt winst met verkoop

26 mei 2021, 09:27

PSV heeft ook afgelopen seizoen al geprobeerd om Andre Ramalho naar Eindhoven te halen. De man die woensdagochtend officieel gepresenteerd werd door de nummer twee van de Eredivisie afgelopen seizoen sprak in de afgelopen zomer ook al met de Eindhovenaren. Zijn huidige werkgever RB Salzburg werkte ditmaal wel mee, omdat het dan nog een forse winst op hem maakt.

De Braziliaan werd namelijk enkele jaren geleden transfervrij overgenomen van Bayer Leverkusen, waar Ramalho samenwerkte met de huidige PSV-coach Roger Schmidt. "Sindsdien heeft hij grote progressie geboekt. We vinden het jammer dat hij van club wilde veranderen, maar kunnen het ook begrijpen", legt sportief directeur Christoph Freund uit over de transfer. Omdat het contract van de verdediger in de zomer van 2022 afliep, was dit het moment om nog te cashen en naar verluidt 2,5 miljoen euro winst op hem te maken.

"Het eerste contact met PSV dateert van vorig seizoen. Destijds kwam het nog niet tot een overstap. Ik ben erg blij dat het nu wel gelukt is", bevestigde Ramalho de eedere gesprekken met PSV. "Ik ken de historie van PSV, de warme band met Brazilië en de goede naam die de PSV-supporters hebben." Over het waarom hij vertrekt: "Ik ben nu 29 jaar: als ik nog een stap wil maken, is dit het moment om een nieuw hoofdstuk te openen."

Lees ookPSV legt miljoenen neer voor Schmidt's oogappeltje Ramalho (29)

De ervaren verdediger werkte eerder al samen met PSV-coach Schmidt en kent de filosofie van de oefenmeester. Dat was voor technisch manager John de Jong een van de belangrijkste redenen om de deal in orde te maken. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen