Pot over Feyenoord: "Kökcü sloeg Berghuis op z'n bek"

26 mei 2021 – Cor Pot heeft een boekje open gedaan over het afgelopen seizoen bij Feyenoord. De rechterhand van Dick Advocaat blikte tegenover Voetbal International terug op het bewogen seizoen, waarin Leroy Fer helemaal uit zijn dak ging, er ruzies waren met Steven Berghuis en Advocaat op het punt heeft gestaan om te vertrekken uit De Kuip. Met een ticket voor de voorronde van de Conference League kwam er uiteindelijk een relatief goed einde.

Pot over Feyenoord: "Kökcü sloeg Berghuis op z'n bek"

Maar na de verloren competitiewedstrijd bij sc Heerenveen (3-0) op 27 januari 2021 overwoog Advocaat serieus op te stappen. "De tactiek werd met voeten getreden", aldus Pot in de Dick Voormekaar Podcast over die wedstrijd. De spelers wilden aanvallender spelen. "Toen zei Dick: 'dit heeft geen zin, het is op mijn manier, anders stop ik ermee.'" Door het op hem inpraten van Pot, Toon van Bodegom, Frank Arnesen en Mark Koevermans bleef De Kleine Generaal alsnog. "Hij had zijn spullen al ingepakt. Zo zat hij er al in."

Ook rondom aanvoerder Steven Berghuis was veel onrust, niet alleen vanwege diens rode kaarten. "Hij is een winnaar, die op het scherp van de snede in alle opzichten traint en voetbalt. Dat wekte toch veel irritatie op", zei Pot, die vindt dat de spelersgroep daar harder tegen had moeten optreden. Middenvelder Orkun Kökcü deed dat overigens wel een keer. "Die sloeg hem wel gelijk op zijn bek. Dat is toch de enige manier voor dat soort jongens. Het is goed voor hem dat hij af en toe op zijn plaats werd gezet." De assistent benadrukt overigens óók dat Berghuis 'heel sociaal' is en dat Feyenoorder zonder hem sportief 'een probleem' heeft.

Lees ookMalacia ontkent ruzie met Berghuis: "Daar klopt niets van"

Incident met Fer, Advocaat vertrok uit de kleedkamer
Advocaat lag ook een keer in de clinch met routinier Leroy Fer, in de rust van de goede wedstrijd bij Ajax. "In de rust ging Fer helemaal uit zijn dak, Dick zei toen wat en is weggegaan. Hij was zo ontdaan, zo heb ik hem nog nooit gezien", aldus Pot. "Leroy was helemaal over de rooie, maar heeft daarna diverse keren Dick gebeld en zijn excuses aangeboden, dus dat heeft hij goed opgelost. Maar daar is bij Dick wel wat gebroken, na dat moment. Dat was een heel belangrijk moment." Fer speelde het duel overigens wel uit.

Feyenoord

gerelateerd