Eerste Oranje-afvaller bekend: Bergwijn niet mee naar het EK

26 mei 2021, 12:18   Bijgewerkt: 26 mei 2021, 13:05

Bondscoach Frank de Boer publiceert vanmiddag om 14.00 uur pas de lijst met 26 spelers die de EK-selectie van het Nederlands elftal zullen vormen. Volgens De Telegraaf en de NOS is de eerste afvaller inmiddels bekend. Ten opzichte van de voorselectie is Steven Bergwijn één van de acht spelers die afvalt.

De Boer zou Bergwijn reeds telefonisch op de hoogte hebben gebracht van zijn beslissing. Voor de 23-jarige aanvaller is het niet meegaan naar het EK een flinke domper. Dat hij in de EK-selectie ontbreekt, heeft ongetwijfeld te maken met het gebrek aan speeltijd bij Tottenham Hotspur. De voorbije maanden kwam Bergwijn weinig in actie voor zijn club. José Mourinho en Ryan Mason hadden hem vaak niet nodig. Af en toe zat hij negentig minuten op de bank, soms maakte hij zelfs helemaal geen deel uit van de wedstrijdselectie.

En dat terwijl het seizoen nog zo goed begon voor Bergwijn. De voormalig aanvaller van PSV kreeg het vertrouwen van Mourinho en was zeker van een plek in de basis. De Portugese manager gaf Bergwijn doorgaans de voorkeur boven spelers als Gareth Bale. Het lukte de buitenspeler niet om het vertrouwen van zijn trainer terug te betalen met veel doelpunten en assists. In 21 wedstrijden in de Premier League maakte hij slechts één doelpunt en bereidde hij drie goals voor.

Lees ookAcht spelers moeten afvallen: wie zitten er op de wip?

De Boer had in zijn voorselectie liefst negen aanvallers opgenomen. Daarvan zijn Luuk de Jong, Donyell Malen en Memphis Depay een zekerheidje. Afgaande op de recente uitspraken van de bondscoach, zal ook Wout Weghorst worden meegenomen naar het EK. Naast Bergwijn lijken Steven Berghuis, Anwar El Ghazi, Cody Gakpo en Quincy Promes de spelers te zijn die op de wip zitten.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen