Dit zijn de keepers van het Nederlands elftal op EK 2020

26 mei 2021, 14:12   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De EK-selectie van Frank de Boer wordt woensdagmiddag officieel gepresenteerd. Ditmaal doet de KNVB dat op opmerkelijke wijze: per linie worden de namen bekend gemaakt. Met Steven Bergwijn en Anwar El Ghazi kwamen er reeds twee afvallers naar buiten, inmiddels zijn de keepers officieel gepresenteerd door bondscoach Frank de Boer. Marco Bizot is de afvaller bij de doelmannen. 

Dat betekent dat Maarten Stekelenburg, Tim Krul en natuurlijk de beoogde eerst keuze Jasper Cillessen tot het keurkorps behoren. Laatstgenoemde had de laatste tijd bij Valencia zijn basisplaats weer terug na lang blessureleed, terwijl Stekelenburg (Ajax) en Krul (Norwich City) sowieso een vaste plek onder de lat hadden in de laatste maanden. Normaliter is Krul tweede keeper, Stekelenburg derde keuze. 

Lees ook'Opmerkelijk: zonder trainingsminuten valt El Ghazi af bij Oranje'

Stekelenburg laatste interland was op 10 november 2016, toen hij in eigen thuis tegen Frankrijk (0-1) het doel verdedigde. Kruls laatste minuten dateren van de afgelopen interlandperiode, toen Cillessen geblesseerd afhaakte in de uitwedstrijd tegen Turkije. Mocht een van de sluitposten afvallen, is Bizot de stand-in. Tijdens het gehele toernooi mogen er namelijk keepers vervangen worden, dat heeft alles te maken met de coronaregels.

De keepers werden overigens onthuld door Hans van Breukelen, de doelverdediger in 1988 toen Oranje Europees kampioen werd. Hij deed dat op de Deltawerken, een verdedigingssysteem tegen het water in Nederland. Om 14.30 (!) worden de verdedigers bekend gemaakt door OnsOranje.

Keepers: Maarten Stekelenburg, Tim Krul, Jasper Cillessen

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen