Hateboer meldde zich af bij De Boer: "Een zwaar besluit"

26 mei 2021 – Hans Hateboer is één van de acht afvallers in de selectie van het Nederlands elftal voor het EK, maar had de eindronde hoe dan ook aan zich voorbij moeten laten gaan. Aan De Telegraaf laat de 27-jarige rechtervleugelverdediger weten dat hij zich vanwege een breukje in zijn voet maandag heeft afgemeld bij bondscoach Frank de Boer.

Hateboer meldde zich af bij De Boer: "Een zwaar besluit"

Hateboer raakte eind januari geblesseerd, maakte in mei zijn rentree en hoopte mee te gaan naar het EK. "Daar heb ik hard voor gewerkt, nadat ik mijn voet in eerste instantie met rust moest laten genezen", laat hij weten. "Ik heb me tijdens mijn revalidatie twee doelen gesteld: de finale van de Coppa Italia tegen Juventus én de EK-start. De bekerfinale heb ik gespeeld, maar helaas kreeg ik een terugslag."

Hateboer vertelt dat hij tegen Juventus zijn voet heeft geforceerd. Daarop kreeg hij van de medische staf van Atalanta te horen dat het onverstandig, zelfs onverantwoord zou zijn als hij naar het EK zou gaan. "Het lijkt er nu op dat de blessure zonder operatie, dus met voldoende rust, kan worden verholpen. Ik ben pas 29, heb nog een aantal jaren voor me en het EK spelen zou een te groot risico zijn. Voor mezelf, maar ook voor de bondscoach en de spelers. Zij zouden er niks aan hebben als ik in de voorbereiding of in de groepsfase inderdaad niet fit genoeg zou zijn om te kunnen spelen."

Dus besloot Hateboer om De Boer het slechte nieuws te melden. "Het afbellen was verschrikkelijk, omdat ik me enorm op mijn eerste eindtoernooi had verheugd. In plaats daarvan moet ik me op het volgende seizoen focussen. Het is een zwaar besluit, maar naar Atalanta toe het enige juiste. Ik kan nu helaas niet meer doen dan de staf en mijn medespelers van Oranje heel veel succes wensen. Hun wedstrijden zal ik als supporter zeker bekijken."

Oranje

gerelateerd