Dit zijn de middenvelders van het Nederlands elftal op EK

26 mei 2021, 15:03   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De EK-selectie van Frank de Boer wordt woensdagmiddag officieel gepresenteerd. Ditmaal doet de KNVB dat op opmerkelijke wijze: per linie worden de namen bekend gemaakt. Met Steven Bergwijn en Anwar El Ghazi kwamen er reeds twee afvallers naar buiten, inmiddels zijn de keepers, verdedigers én middenvelders officieel gepresenteerd door bondscoach Frank de Boer. Alleen Tonny Vilhena is er van de middenvelders niet bij op het eindtoernooi.

Dat heeft Frank de Boer bekend gemaakt. Inmiddels lekte de lijst namen van de meeste kandidaten overigens al uit, waardoor het geen verrassing was dat de Vilhena definitef ontbrak. Frenkie de Jong, Georginio Wijnaldum, Ryan Gravenberch, Marten de Roon en Davy Klaassen zijn uiteraard van de partij en gaan normaliter de drie beschikbare basisplaatsen met elkaar verdelen. Donny van de Beek (Manchester United) en Teun Koopmeiners (AZ) zitten daar nét achter. 

Lees ookDit zijn de verdedigers van het Nederlands elftal op het EK 2021

Van de Beek was dit seizoen veelal reserve bij Manchester United, maar krijgt van De Boer toch het voordeel van de twijfel. Koopmeiners was een vaste waarde bij AZ, maar werd eerder nog genegeerd door de bondscoach. Mogelijk dat de captain van de Alkmaarders, die ook centraal achterin uit de voeten kan, profiteert van de drie extra plekken die beschikbaar zijn én van het feit dat de keuzeheer ook 5-3-2 wil kunnen spelen tijdens het toernooi. 

Afvaller Vilhena had dit seizoen niet eens een vaste basisplaats meet bij het Russische Krasnodar FK. Over alle competities kwam hij weliswaar tot 34 officiële optredens, maar negen keer betrad hij het veld als invaller en werd twaalf keer voortijdig gewisseld. Daardoor is het afvallen van de voormalig Feyenoorder geen verrassing.

Middenvelders: Frenkie de Jong, Georginio Wijnaldum, Ryan Gravenberch, Marten de Roon, Donny van de Beek, Teun Koopmeiners & Davy Klaassen 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen