Dit is de 26-koppige EK-selectie van het Nederlands elftal

26 mei 2021, 15:30

De EK-selectie van bondscoach Frank de Boer is woensdagmiddag officieel gepresenteerd. Ditmaal deed de KNVB dat opmerkelijke wijze: per linie werden de namen onthuld. Inmiddels zijn de 26 EK-gangers en daarmee ook de acht afvallers bekend.

Hans van Breukelen, Khalid Boulahrouz, Willem van Hanegem en Dirk Kuijt maakten per linie de EK-selectie bekend. Om iets over 14.00 uur vanmiddag werden de namen van de keepers gepubliceerd. Nog voor officieel bekend was geworden welke verdedigers meegaan naar het EK, lekten alle namen al uit. Daardoor kon de balans meteen worden opgemaakt: Wout Weghorst (VfL Wolfsburg), Jurriën Timber (Ajax), Teun Koopmeiners (AZ) en Cody Gakpo (PSV) en Quincy Promes (Spartak Moskou) zijn de opvallendste namen in de definitieve selectie.

Met name de aanwezigheid van Promes in de EK-selectie mag een verrassing genoemn worden. De aanvaller van Spartak Moskou was in de laatste interlandperiode niet opgeroepen door De Boer en zijn situatie leek sindsdien niet heel veel veranderd. In de laatste wedstrijd van de Russische Premier Liga maakte hij nog wel een doelpunt tegen Akhmat Grozny, waardoor zijn seizoenstotaal in Rusland op drie (uit elf wedstrijden) kwam te staan.

De Boer heeft één keeper, vier verdedigers, één middenvelder en twee aanvallers laten afvallen. Het gaat om Marco Bizot (AZ), Rick Karsdorp (AS Roma), Jeremiah St. Juste (FSV Mainz 05), Hans Hateboer (Atalanta) Kenny Tete (Fulham), Tonny Vilhena (FK Krasnodar), Steven Bergwijn (Tottenham Hotspur) en Anwar El Ghazi (Aston Villa). Hateboer had zich maandag vanwege een blessure al afgemeld bij De Boer.

Het Nederlands elftal speelt in aanloop naar het EK nog twee oefenwedstrijden. Op 2 juni is Schotland de tegenstander. Vier dagen later, op 6 juni, volgt een krachtmeting met Georgië. Oranje begint op 13 juni het EK met een wedstrijd tegen Oekraïne. Oostenrijk (16 juni) en Noord-Macedonië (21 juni) zijn daarna de tegenstanders.

De EK-selectie

Keepers: Jasper Cillessen, Tim Krul, en Maarten Stekelenburg

Verdedigers: Patrick van Aanholt, Nathan Aké, Daley Blind, Denzel Dumfries, Matthijs de Ligt, Joël Veltman, Jurriën Timber, Stefan de Vrij en Owen Wijndal

Middenvelders: Donny van de Beek, Teun Koopmeiners, Ryan Gravenberch, Frenkie de Jong, Davy Klaassen, Maarten de Roon en Georginio Wijnaldum

Aanvallers: Steven Berghuis, Cody Gakpo, Wout Weghorst, Quincy Promes, Luuk de Jong, Donyell Malen en Memphis Depay

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen