Dit zijn de aanvallers van het Nederlands elftal op het EK 2020

26 mei 2021, 15:31   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De EK-selectie van Frank de Boer wordt woensdagmiddag officieel gepresenteerd. Ditmaal doet de KNVB dat op opmerkelijke wijze: per linie worden de namen bekend gemaakt. Met Steven Bergwijn en Anwar El Ghazi kwamen er reeds twee afvallers naar buiten, inmiddels zijn de keepers, verdedigers, middenvelders én aanvallers officieel gepresenteerd door bondscoach Frank de Boer. 

De bondscoach laat anders dan de eerder gelekte aanvallers niemand meer afvallen voor het eindtoernooi. El Ghazi en Bergwijn, die beide geen minuten maakte tijdens de trainingsstage, maar wél in de voorselectie zaten, krijgen geen EK-uitnodiging. In het geval van Bergwijn zal het vermoedelijk te maken hebben met het aantal speelminuten bij zijn club, terwijl de afwijziging van El Ghazi nog gissen is. De oud-Ajacied verkeerde in de laatste tijd wél in goede vorm bij Aston Villa. 

Lees ookDit zijn de middenvelders van het Nederlands elftal op EK 2021

Dat betekent dat voor Wout Weghorst (28) er eindelijk eens goed nieuws komt rondom zijn positie bij het Nederlands elftal. De aanvaller die bij VfL Wolfsburg zo succesvol was, wacht in het Oranje-shirt nog altijd op zijn eerste doelpunt. In de vier interlands die hij tot dusver speelde, scoorde hij niet en onder De Boer werd hij vaak links laten liggen omdat Luuk de Jong de voorkeur kreeg. 

Voor Gakpo is het zelfs zijn eerste oproep, maar de buitenspeler van PSV maakte geweldige weken door in Eindhoven en werd bij de voorselectie genomen. Omdat spelers niet meer van het grote Oranje konden teruggaan naar Jong Oranje, was de verwachting dat Gakpo - net als Teun Koopmeiners (AZ) en Jurriën Timber (Ajax) - tot de definitieve selectie zouden behoren en dat is dus officieel bevestigd. 

Aanvallers: Wout Weghorst, Luuk de Jong, Memphis Depay, Donyell Malen, Steven Berghuis, Quincy Promes, Cody Gakpo

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen