De Boer liet zich informeren in de zaak over Promes

26 mei 2021, 16:17   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Frank de Boer heeft zich vooraf laten informeren over de status van de zaak van Quincy Promes. De bondscoach riep de aanvaller van Spartak Moskou op, maar haalde daarmee ook de naderende rechtszaak die nog uitgevecht moet worden binnen. Daarover verwacht de keuzeheer in de komende weken echter geen nieuws en denkt bovendien dat zijn pupil onschuldig is.

Dat vertelde de bondscoach desgevraagd tijdens de persconferentie over zijn selectie. "Je bent onschuldig zolang je niet veroordeeld bent. Dat is hij voor mij, onschuldig", zei De Boer [a,www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/380909/promes-geeft-slachtoffer-steekpartij-villa-van-1-8-miljoen-euro/,_blank,over die zaak]. "Hij speelt heel goed in Rusland bij Spartak Moskou. Dan is hij echt een toegevoegde waarde." Volgens de bondscoach speelt de zaak momenteel dan ook niet en hij verwacht ook dat dát niet gaat gebeuren tijdens het toernooi.

Wel informeerde hij naar de status van de zaak, waarin wordt de komende tijd geen nieuws verwacht. "Op dit moment is er niks gaande en ik denk dat hij onschuldig is. Of ik dat aan hem gevraagd heb? Ja, ook. Dat heeft hij zelf ook meerdere keren gezegd in de media." Helemaal zeker is De Boer overigens niet. "Ik steek mijn hand er niet voor in het vuur, maar ik kijk wat de selectie nodig heeft."

Lees ook: Vijf opmerkelijke feiten uit de EK-selectie van Oranje

Omdat Promes niet schuldig is, wil De Boer hem geen EK ontnemen op basis van een beschuldiging, die nog niet bevestigd is door de rechtbank. Qua selectie is de oud-Ajacied bovendien veelzijdig. "Hij kan ook in een 5-3-2 spelen als wingback, dat heb ik hem ook gezegd. En Quincy heeft eerder laten zien dat hij een scorende speler is", verdedigde De Boer zijn keuzes.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen