De Boer zit er flink naast met cijfers Van de Beek

26 mei 2021, 18:10

Donny van de Beek is een van de 26 spelers die deze zomer tot de selectie van het Nederlands elftal op het EK behoren. De middenvelder beleefde een dramatisch debuutjaar bij Manchester United, al vond bondscoach Frank de Boer dat na een blik op de statistieken best meevallen. Een scherpere blik leert echter dat de bondscoach er flink naast zat.

"Heb je gezien hoeveel minuten Van de Beek dit jaar heeft gemaakt?", aldus De Boer op de persconferentie. "Hij zit in de top-zeven of top-zes. Het is dus niet zo dat hij weinig minuten heeft gemaakt, hij zit rond de 4000", zei De Boer, die daarmee verwarring zaaide. "Frenkie de Jong zit in de top, die zit rond de 5600 minuten. Gelukkig heeft Donny de laatste tijd wel gespeeld."

Dat blijkt echter niet te kloppen. In competitieverband is Van de Beek met 511 minuten namelijk de minst gebruikte speler. In totaal zit zijn inbreng in wedstrijden over alle competities onder de 1500. Daarmee heeft hij juist een van de laagste plekken in het klassement. Van alle spelers is Frenkie de Jong overigens niet de grootste minutenvreter. Die eer is toebedeeld aan Tim Krul, die namens Norwich City 3.190 minuten onder de lat stond.

Steven Bergwijn werd wél gepasseerd vanwege zijn gebrekkige speeltijd. De aanvaller van Tottenham Hotspur schopte het tot 1.211 minuten in de Premier League, alsnog bijna vijfhonderd meer dan de wel geselecteerde Nathan Aké.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen