'Van den Brom mag hopen op fraaie klus in Serie A'

26 mei 2021, 23:05

John van den Brom staat op de verlanglijst bij SS Lazio. De Nederlandse oefenmeester, die dit seizoen een redelijk jaar beleefde met KRC Genk, moet de hoofdtrainer worden als Simone Inzaghi vertrekt. De Italiaan staat in de belangstelling van Inter, dat na het ontslag van Antonio Conte op zoek moet naar een nieuwe trainer.

Voor de mogelijk vacante plek bij Lazio komt Van den Brom in aanmerking. De 54-jarige oefenmeester staat volgens Sportmediaset op de lijst in Rome. Dat heeft hij te danken aan de sterke wederopstanding van zijn ploeg. Genk kwakkelde de eerste maanden onder zijn leiding, waardoor Van den Brom moest vrezen voor zijn baan. Van den Brom leidde zijn ploeg uiteindelijk alsnog naar de play-offs. In de kampioenspoule eindigde Genk als tweede, op gelijke hoogte met kampioen Club Brugge.

Voor Van den Brom zou het de eerste klus in een Europese topcompetitie zijn. De voormalig middenvelder werkte in het buitenland alleen bij België: naast Genk was hij ook actief bij RSC Anderlecht. In Nederland stond hij aan het roer bij AGOVV, ADO Den Haag, Vitesse, AZ en FC Utrecht. Die laatste club besloot hij dit seizoen te verlaten voor een Belgisch avontuur.

Bij Lazio staat Wesley Hoedt momenteel onder contract. De verdediger werd afgelopen seizoen gehuurd van het Engelse Southampton. De Romeinse club eindigde afgelopen seizoen op de zesde plaats in de Serie A, goed voor een plek in de Europa League.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen