Mr. Europa League verklaart succes: "Penalty's geen loterij"

27 mei 2021, 07:31

Villarreal legde woensdagavond na een zenuwslopende strafschoppenreeks voor de eerste keer in de geschiedenis beslag op een Europese hoofdprijs. Dat de Spaanse club in de penaltyserie als winnaar naar boven kwam drijven, is volgens Unai Emery geen toeval.

De finale in Gdánsk was niet bepaald spectaculair, maar Villarreal en Manchester United maakten in de strafschoppenreeks een hoop goed. Alle veldspelers schoten raak vanaf elf meter, waarna het de beurt was aan de keepers. Gerónimo Rulli schoot zijn strafschop tegen de touwen en keerde volgens de penalty van David De Gea.

Voor Emery was het alweer de vierde keer dat hij de Europa League won. Hoe verklaart hij het succes? "De afgelopen week heb ik zeventien wedstrijden van Manchester United geanalyseerd. Dat is mijn werk, niets meer en niets minder", wordt de bescheiden trainer geciteerd door Marca. "We hebben tijdens het toernooi en in de finale laten zien over een uitstekende mentaliteit te beschikken. Ook hebben we getoond dat we de strijd kunnen aangaan en kunnen lijden. De spelers waren fantastisch."

Na honderdtwintig minuten spelen in Polen prijkte een 1-1 stand op het scorebord, waardoor strafschoppen uitkomst moesten bieden. Villarreal miste geen van de elf genomen penalty's. "Daar hebben we niet op geoefend. Strafschoppen zijn geen loterij. Het gaat erom dat je op het moment dat je onder maximale druk staat het hoofd koel houdt. Dat hebben de jongens fantastisch gedaan", aldus Mister Europa League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen