Memphis krijgt een trap na: "Hij is geen Messi of Ronaldo"

27 mei 2021, 12:05

Juninho vindt het jammer dat Memphis Depay heeft besloten zijn loopbaan elders voort te zetten, maar spreekt niet louter lovende woorden over de 27-jarige Nederlandse aanvaller. De technisch directeur van Olympique Lyon vertelt in een interview met het clubkanaal dat Memphis te veel zeggenschap wilde over de samenstelling van de selectie. Er zijn volgens Juninho maar een paar spelers die zo'n belangrijke stem kunnen hebben en Memphis is daar niet een van.

Memphis kondigde vorige week zijn vertrek bij Olympique Lyon officieel aan. In een uitgebreid interview in L'Equipe vertelde de voormalig speler van PSV en Manchester United dat hij toe is aan een nieuwe uitdaging. Memphis speelde 178 officiële wedstrijden voor Les Gones, waarin hij goed was voor 76 doelpunten en 55 assist. Over zijn toekomstplannen heeft Memphis nog geen duidelijkheid gegeven, al lijkt hij hard op weg naar Barcelona.

Lyon hoopte de Nederlandse aanvaller vast te leggen, maar Memphis wilde zijn aflopende contract niet verlengen. "Hij scoorde, gaf assists en was betrokken bij beslissende momenten", blikt Juninho terug op de afgelopen jaren. "Maar hij wilde dat we het team om hem heen bouwden. Dat is geen kritiek, ik respecteer hem. We hadden een goede relatie, maar waren het niet altijd met elkaar eens. Het hele team moest om hem draaien. Dat is lastig."

Er zijn volgens Juninho slechts vier spelers die kunnen eisen waar Memphis om vroeg. "Dat zijn Messi, Cristiano Ronaldo, Neymar en Kylian Mbappé. Memphis is een goede voetballer, maar niet zo goed als die vier. Zonder bal verrichtte hij niet genoeg werk. De president heeft er alles aan gedaan om het contact te verlengen en was bereid meer te doen dan nodig was toen hij geblesseerd raakte, maar ik denk dat Memphis zijn tijd heeft gehad."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen