PEC Zwolle wacht ontwikkelingen af: "De bal ligt bij Ajax"

27 mei 2021, 10:52   Bijgewerkt: 27 mei 2021, 10:57

PEC Zwolle heeft de komst van Kjell Scherpen nog niet uit het hoofd gezet. De Zwollenaren dachten met de boomlange doelman de eerste aanwinst voor het nieuwe seizoen binnen te hebben, maar werden vervolgens door Ajax in de wachtkamer gezet. Scherpen wordt namelijk mogelijk verkocht aan Brighton & Hove Albion.

Voor PEC Zwolle zit er op dit moment niets anders op dan de ontwikkelingen afwachten. In de onderhandelingen die de Zwollenaren voerden met Ajax is in elk geval niks misgegaan, zo benadrukt technisch manager Mike Willems tegenover De Stentor. "Daar ging niks mis. De kans is nog steeds aanwezig dat hij komt. De bal ligt bij Ajax."

Scherpen lijkt hoe dan ook voor een (tijdelijk) vertrek bij Ajax te staan. De 21-jarige sluitpost maakt in Amsterdam weinig kans op een basisplaats in de hoofdmacht. Achter Maarten Stekelenburg en aanwinst Remko Pasveer zou Scherpen waarschijnlijk derde viool spelen. Bovendien gaat Ajax zich mogelijk versterken met Jay Gorter, al willen de Amsterdammers vooralsnog niet voldoen aan de 'lachwekkende' vraagprijs van Go Ahead Eagles.

PEC Zwolle hoopt dat de Scherpen-deal alsnog rondkomt, maar zal zich deze zomer verder niet al te veel roeren op de transfermarkt. Twaalf selectiespelers zijn vertrokken, maar daar worden geen twaalf voor teruggehaald. "Vanwege de doorstroming vanuit de voetbalacademie hoeft dat ook niet. Bovendien willen we dit seizoen werken met veertien of vijftien Eredivisie-waardige spelers, plus drie keepers."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen