Juventus zet Pirlo op straat en maakt weg vrij voor Allegri

27 mei 2021, 11:48   Bijgewerkt: 28 mei 2021, 11:41

Juventus neemt al na één seizoen afscheid van Andrea Pirlo. De Italiaanse grootmacht maakt vrijdagochtend via de officiële kanalen wereldkundig dat de 42-jarige oefenmeester op straat is gezet. Zijn opvolger zal vermoedelijk op korte termijn worden bekendgemaakt. Massimiliano Allegri gaat weer aan de slag in Turijn.

Het komt niet als donderslag bij heldere hemel dat Pirlo nu al het veld moet ruimen. De voormalig middenvelder werd vorig jaar zomer aangesteld als opvolger van Maurizio Sarri, die ondanks het winnen van de landstitel werd ontslagen. Met Pirlo aan het roer hoopte Juventus op betere tijden, maar de resultaten vielen erg tegen.

De Coppa Italia werd weliswaar gewonnen, maar in de Serie A en in de Champions League (de achtste finale was het eindstation) maakte Juventus weinig indruk. Zo werd de Oude Dame voor het eerst sinds 2011 geen kampioen van Italië. De Scudetto werd gewonnen door Inter, dat het seizoen eindigde met een voorsprong van liefst 23 punten op Juventus. De club van onder meer Cristiano Ronaldo en Matthijs de Ligt liep zelfs bijna een topviernotering en daarmee Champions League-voetbal mis, maar dwong op de valreep alsnog kwalificatie voor het miljardenbal af. 

Met het ontslag van Pirlo maakt Juventus de weg vrij voor Allegri, die tussen 2014 en 2019 ook al de hoofdtrainer was. Onder zijn leiding won de Italiaanse club liefst elf prijzen: vijf keer de landstitel (2015 tot en met 2019), vier keer de beker (2015 tot en met 2018) en twee keer de Supercoppa. Juventus schopte het in het eerste Allegri-tijdperk bovendien twee keer tot de finale van de Champions League.

Juventus was naar verluidt niet de enige club die Allegri op de korrel had. Zo zou de trainer ook in beeld zijn geweest van Inter, dat woensdag afscheid nam van Antonio Conte. Ook werd Allegri in verband gebracht met Real Madrid (dat vermoedelijk afscheid neemt van Zinédine Zidane) en Paris Saint-Germain ([a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/385193/pochettino-staat-voor-shock-return-naar-tottenham-hotspur/,_blank,dat Mauricio Pochettino mogelijk ziet terugkeren naar Tottenham Hotspur]).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen