Van Bommel gaat in Wolfsburg tweede trainersklus aan

27 mei 2021, 14:27   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Mark van Bommel heeft een nieuwe trainersklus te pakken. De officiële bevestiging laat nog even op zich wachten, maar kan volgens De Telegraaf niet uitblijven: de 44-jarige Nederlandse oefenmeester gaat aan de slag bij VfL Wolfsburg. Met Kevin Hofland, Vincent Heilmann en Alex Abresch neemt Van Bommel drie landgenoten mee naar Duitsland.

De weg voor Van Bommel werd woensdag al vrijgemaakt. Wolfsburg maakte toen bekend dat de zittende trainer, Olivier Glasner, de club gaat verlaten. De Oostenrijkse oefenmeester vervolgt zijn loopbaan bij Eintracht Frankfurt en daardoor kan nu Van Bommel, die al een tijdje op pole position lag, worden aangesteld door Wolfsburg.

Van Bommel tekent bij Wolfsburg een contract voor twee seizoenen. De Duitse club eindigde het afgelopen seizoen op de vierde plaats in de Bundesliga en verdiende daarmee een ticket voor de groepsfase van de Champions League. Voor Van Bommel wordt het zijn tweede avontuur als trainer in het miljardenbal. Met PSV strandde hij in het seizoen 2018/19 in de groepfase. De Eindhovenaren maakten toen deel uit van een loodzware poule met FC Barcelona, Inter en Tottenham Hotspur.

Als trainer van PSV hield Van Bommel het anderhalf seizoen voel. Eind 2019 werd hij vanwege de teleurstellende resultaten in de competitie en Europa op straat gezet. Het is niet ondenkbaar dat de trainer spelers uit zijn PSV-tijd meeneemt naar Wolfsburg. Het Eindhovens Dagblad houdt er rekening mee dat op een zijspoor belande Mohamed Ihattaren wordt aangetrokken door de Bundesliga-club.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen