'PSV heeft met Mwene derde versterking binnen'

27 mei 2021, 16:17   Bijgewerkt: 27 mei 2021, 17:23

PSV doet de laatste dagen goede zaken op de transfermarkt met het oog op het komende seizoen. Met de Oostenrijkse Phillipp Mwene hebben de Eindhovenaren ook de derde versterking zo goed als binnen. Dat meldde het Eindhovens Dagblad donderdagmiddag. Alleen nog een aantal formaliteiten moeten worden afgerond voor PSV de transfer wereldkundig maakt. 

De 27-jarige Mwene komt transfervrij over van FSV Mainz, waar zijn contract afloopt. De vleugelverdediger is tweebenig, waardoor hij zowel op links als op rechts uit de voeten kan. Om die reden ziet PSV hem als een geschikte back-up voor de links- en rechtsbackpositie. Verwacht wordt dat Mwene in de loop van volgende week officieel gepresenteerd wordt.

Supporters van de Eindhovenaren kunnen hun nieuwe aanwinst op het EK nog niet in actie zien. Mwene zat in de voorselectie van de Oostenrijkse nationale ploeg, maar behoorde niet tot de uiteindelijke 26 namen. Afgelopen seizoen miste hij bij FSV Mainz de eerste fase van de competitie door een blessure, maar speelde hij vervolgens nagenoeg alles. Eerder kwam hij uit voor Kaiserslautern en speelde hij voor de jeugd-/reserveploegen van Austria Wien en VfB Stuttgart.

John de Jong en Roger Schmidt zijn al druk aan het bouwen aan het elftal dat komend seizoen weer de concurrentie aan moet gaan met Ajax. Gisteren (woensdag) werd ook centrumverdediger André Ramalho al vastgelegd als tweede aanwinst. Eerder was al bekend dat Joël Drommel de overstap zou maken van FC Twente naar Eindhoven. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen