'Ajax troeft United af en is akkoord over Sulemana'

27 mei 2021, 17:03   Bijgewerkt: 27 mei 2021, 17:21

Ajax heeft de strijd om de negentienjarige Kamaldeen Sulemana vast te leggen gewonnen. De club had concurrentie van onder meer Manchester United, maar volgens Patrick Berger van het Duitse Sport1 zijn de Amsterdammers akkoord met zijn werkgever FC Nordsjaelland. Naar verluidt betaalt Ajax vijftien miljoen euro plus bonussen voor de Ghanese vleugelaanvaller. 

Dat Ajax de talentvolle aanvaller graag vast wil leggen, is geen geheim meer. Marc Overmars werd al meerdere keren gespot op de tribune van Nordsjaelland en voormalig ploeggenoot Mohammed Kudus gaf aan graag bij Ajax met Sulemana herenigd te worden. De aanvaller zelf bevestigde deze week al het nieuws dat de Amsterdammers een bod hadden gedaan, al kon hij op dat moment verder nog niets zeggen. 

Volgens Sport1 is een akkoord inmiddels dus bereikt. Het zou gaan om een overeenkomst voor de lange termijn, waarbij alleen de laatste details nog afgehandeld moeten worden. Naast het vaker genoemde Manchester United werd ook Bayer Leverkusen genoemd als concurrent van Ajax. De Duitse club zou afgelopen winter hebben geprobeerd Sulemana binnen te halen. Nordsjaelland-trainer Flemming Pedersen zei eerder dat ook Liverpool interesse zou hebben. Hij stelde toen dat Ajax 'een veilige stap' zou zijn, maar dat Sulemana ook de Engelse top aan zou kunnen.

Verweij: 'Nog lang niet rond'

Naar aanleiding van het nieuws deed ook Ajax-watcher Mike Verweij van De Telegraaf navraag over Sulemana. Hij vertelde dat Ajax er alles aan doet om de Ghanees vast te leggen, maar kreeg van bronnen te horen dat de deal 'nog lang niet rond is'. 

Lees ook: 'Ajax dicht bij akkoord met Brighton: vijf miljoen voor Scherpen'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen