'Ajax dicht bij akkoord met Brighton: vijf miljoen voor Scherpen'

27 mei 2021, 16:57   Bijgewerkt: 27 mei 2021, 17:12

De wegen van Ajax en Kjell Scherpen lijken op korte termijn te gaan scheiden. Volgens De Telegraaf en Voetbal International is Brighton & Hove Albion dicht bij een akkoord om de 21-jarige doelman over te nemen. De Premier League-club betaalt naar verluidt zo'n vijf miljoen euro voor Scherpen, die ook bij enkele Nederlandse clubs in beeld was.

Onder meer PEC Zwolle werd nadrukkelijk in verband gebracht met een huurdeal, waarbij Scherpen komend seizoen de vertrekkende Xavier Mous moet opvolgen. Ook FC Emmen werd genoemd. Pas wanneer de transfer naar Engeland toch nog afketst, komen deze clubs weer in beeld, zo schrijft De Telegraaf.

De krant schreef dat Ajax nog altijd vertrouwen heeft in de jonge doelman, maar dat dat vertrouwen na zijn blunder in de Europa League-wedstrijd tegen AS Roma wel 'een deuk heeft opgelopen'. Om die reden wordt een vertrek voor iedereen het beste geacht, suggereerde de krant. Scherpen heeft bij Ajax nog een contract tot de zomer van 2023.

De talentvolle Scherpen kwam in 2019 na een uitstekend seizoen met FC Emmen in de Eredivisie voor anderhalf miljoen euro over naar Ajax. Daar speelde hij vooralsnog slechts drie wedstrijden in de hoofdmacht, waaronder het eerder genoemde slechte optreden tegen Roma. Ook komend jaar lijkt voor Scherpen met André Onana (in de loop van het seizoen weer inzetbaar), Maarten Stekelenburg en de aangetrokken Remco Pasveer weinig perspectief bij Ajax. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen