'Van Bommel wil Berghuis meenemen naar Wolfsburg'

27 mei 2021, 17:33

Mark van Bommel is nog niet officieel gepresenteerd als trainer van VfL Wolfsburg, maar zijn eerste transfertarget lijkt al duidelijk. De Nederlander heeft bij Feyenoord geïnformeerd naar de status van aanvoerder Steven Berghuis. Ook vanuit het Midden-Oosten zou er interesse zijn in de clubtopscorer van de Rotterdammers.

'Het getouwtrek om Steven Berghuis is begonnen', schreef het doorgaans goed ingevoerde Feyenoord Transfermarkt donderdagmiddag op Twitter. Te verwachten is inderdaad dat er veel staat te gebeuren rond Berghuis: de rechtsbuiten beschikt over een volgend jaar aflopend contract en kan door een clausule bovendien voor vier miljoen euro opgepikt worden door buitenlandse clubs. 

Dat Van Bommel naar Berghuis informeerde is niet geheel verrassend. Als trainer van PSV probeerde hij de aanvaller ook al te verleiden tot een komst naar Eindhoven. Bovendien kan Wolfsburg Berghuis een mooi plaatje bieden: de club behaalde Champions League-voetbal en beschikt komend seizoen met Van Bommel, Kevin Hofland, Vincent Heilmann en Alex Abresch over een geheel Nederlandse staf. Overigens is de komst van Van Bommel nog niet officieel, al is de verwachting dat dit slechts een kwestie van tijd is. 

Berghuis zelf liet eerder al weten pas na het EK een beslissing te nemen over zijn toekomst. Daarbij wilde hij ook een langer verblijf bij Feyenoord niet uitsluiten. "Feyenoord en ik zijn goed met elkaar en vooral eerlijk naar elkaar toe. Er zijn al veel clubs geweest waar ik Feyenoord niet voor wilde verlaten. Wat er nog komt, zien we wel", zei hij. Het huidige contract van Berghuis loopt in 2022 af. 'Een contractverlenging lijkt er (voor nu) niet in te zitten', schreef Feyenoord Transfermarkt

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen