Nieuwe versterkingen voor promovendi Cambuur en Go Ahead

27 mei 2021 – De promovendi zijn druk bezig hun selecties op orde te krijgen voor een jaar in de Eredivisie. Zo maakte Go Ahead Eagles donderdagmiddag de huur van AZ-verdediger Joris Kramer, afgelopen seizoen verhuurd aan SC Cambuur, wereldkundig. Cambuur bevestigde op haar beurt eindelijk de komst van FC Volendam-verdediger Marco Tol.

Nieuwe versterkingen voor promovendi Cambuur en Go Ahead

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Kramer
Centrumverdediger Joris Kramer komt op huurbasis over van AZ, dat hem afgelopen seizoen al verhuurde aan SC Cambuur. Daar speelde hij 22 wedstrijden namens de kampioen van de Keuken Kampioen Divisie. Komend seizoen hoopt hij een belangrijke speler voor Go Ahead te worden. "Ik was vorig seizoen eigenlijk best wel onder de indruk van de manier van spelen van Go Ahead Eagles", vertelde hij op de website van zijn nieuwe werkgever.

"De organisatie binnen het team was goed en de spelers wisten precies wat ze van elkaar konden verwachten in het veld. Er was een duidelijk plan. Cambuur heeft het afgelopen seizoen drie wedstrijden (ook in de beker, red.) heel lastig gehad tegen Go Ahead Eagles. Uiteindelijk is het voor beide clubs goed gekomen door de promotie naar de Eredivisie."

Kramer is alweer de vierde versterking van Go Ahead, nadat eerder Isac Lidberg, Philippe Rommens en Ragnar Oratmangoen werden vastgelegd. Laatstgenoemde speelde afgelopen seizoen eveneens voor Cambuur. "Ragnar en ik wisten van elkaar dat we in gesprek waren met Go Ahead Eagles. Hij was vóór de slotdag van de Keuken Kampioen Divisie zelfs al rond; mijn overgang was toen in een vergevorderd stadium. Uiteindelijk is het natuurlijk prachtig dat ook ik met Go Ahead Eagles de stap naar de Eredivisie mag maken."

Tol
De transfer van Marco Tol naar SC Cambuur is al lang geen verrassing meer. Het akkoord lag er al lang, alleen de bevestiging bleef uit. Hiermee kwam de ploeg uit Leeuwarden vandaag: Tol tekende een driejarig contract bij Cambuur. "We hebben er nooit een geheim van gemaakt dat we Marco al langer volgen en hem graag bij ons zien spelen", vertelde technisch manager Foeke Booy op de website van Cambuur. "Hij past in het profiel van een centrale verdediger in onze manier van spelen en hij heeft ondanks zijn jonge leeftijd al veel ervaring en is wat dat betreft ook klaar voor de volgende stap."

Tol was het afgelopen seizoen opnieuw een vaste kracht bij FC Volendam, de club waar hij al vanaf jonge leeftijd speelde. In liefst 35 competitiewedstrijden kwam Tol in actie, waarin hij ook een doelpunt en een assist meepikte. De verdediger beschikte over een aflopend contract bij de Volendamse club. Om die reden betaalt SC Cambuur geen transfersom.

Reacties

Eredivisie

gerelateerd